Lazăr MOOT

Eşti interesat de domeniul juridic? Îţi place să te implici în dezbateri captivante? Hai la Lazăr Moot între 14 și 15 mai la Colegiul Național Gheorghe Lazăr!

Cui se adresează?

Acesta se adresează elevilor și studenților ce doresc să profeseze în domeniul dreptului, având ca scop dezvoltarea gândirii critice și a abilităților de dezbatere ale următoarei generații de avocați, procurori și judecători și familiarizarea acestora cu vorbitul în public și sistemul juridic din România și din străinătate.

În ce constă?

Un ”moot” este o conferință ce simulează un proces juridic, unde elevii sau studenții pasionați de domeniul dreptului au ocazia să dezbată astfel de cazuri.

Unul dintre primele evenimente de acest gen din România, Lazăr Moot va simula procese juridice din 3 arii ale dreptului. Ai ocazia să joci rolul unui avocat sau al unui judecător pentru un weekend. Indiferent de domeniul tău de interes, sigur îți vei găsi locul în unul din cele 3 comitete: Drept Civil, Drept Penal și International Court of Justice.

Participanții primesc detaliile unei spețe, dezvoltată de organizatorii Lazăr Moot împreună cu profesioniști din domeniul juridic. Apoi se întâlnesc la Colegiul Național Gheorghe Lazăr pentru a dezbate speța în cauză în fața unor judecători – studenți la drept.

La finalul celor două zile de competiție, va avea loc o ceremonie în cadrul căreia participanții cu cele mai bune prestații vor fi premiați.

Dacă simți că Lazăr Moot este pentru tine, te poți înscrie completând următorul formular până pe 1 mai:

https://docs.google.com/forms/d/14EcVpF4JydDE4Jxcwwj1Td4_Moa1jVOJjn…

Text: Teodora Cîrjan
Grafică: Lazăr MOOT
DTP: Andreea Găgeatu

Contact Us