Despre Aspire

Perseverența, munca și inteligența au fost mereu valori cu care lăzăriștii s-au putut mândri. Cred că, dacă mă întrebați pe mine, lucrul cel mai de preț este dorința de a fi implicați în proiecte, în comunități, cluburi și asociații. Toți ne dorim să ne găsim locul la facultate, undeva unde valorile noastre să fie puse în evidență la fel ca aici. Tendința de a alege studiul în străinătate este din ce în ce mai întâlnită. Așadar, de data aceasta, vă invit să citiți cu atenție interviul cu Teodora Toma, alumni si Coordonatoarea Departamentului de Marketing la ASPIRE , asociație care nu vizează doar lăzăriștii, dar cu siguranță a găsit printre ei oameni dornici și implicați.

1. Ce este ,,Aspire”?

Asociația non-guvernamentală Aspire România a fost înființată în 2011 de 4 absolvenți de la universități de renume din SUA și UK (Harvard, Princeton, Georgetown, Warwick), din dorința lor de a aduce oportunități educative studenților români și nu numai, ce excelează în diferite domenii. Doi ani mai târziu a fost înființat și programul de vară High School, adresat liceenilor cu performanțe academice.

2. Ce schimbări credeți că va aduce proiectul odată cu popularitatea?

Având în vedere faptul că în cadrul programelor cursurile sunt predate de profesori de la universități de renume (Harvard, Stanford, Georgetown), precum și speakeri de excepție (anul trecut Anastasia Soare a fost un speaker!), participanții au ocazia să se bucure de experiența unor sesiuni ce au formatul cursurilor de la facultăți din America. De asemenea, liceeni au parte de consultanță academică. Aceștia reușesc să se înțeleagă mai bine și să își consolideze pasiunile, dându-și seama ce vor să facă în viitor. Astfel, putem spune că Aspire dezvoltă liderii de mâine, care pot să aducă o schimbare în societate.

3. Cum te ajută ,,Aspire” să te dezvolți?

Prin participarea la programe, liceeni își dezvoltă abilități bune de comunicare, gândire critică, Leadership, antreprenoriat- skill-uri utile în parcursul lor academic. De asemenea, întâlnind tineri la fel de pasionați de dezvoltarea lor, participanții formează noi prietenii, care peste ani se pot transforma chiar în parteneriate de business, așa cum am văzut în cazul unor alumni Aspire.

4. Ce oportunități ai odată ce ai intrat în comunitatea ,,Aspire”?

Odată ce ai absolvit programul de vară, intri în comunitatea Aspire, ce îți oferă acces la diferite resurse, de la Informații despre facultăți și locații ale acestora, pănâ la oportunități de internship, job-uri. De asemenea, avem și câteva evenimente periodice pentru alumni noștri: The Global Weekend (un Weekend petrecut într-un oraș din Europa, unde sunt prezentate cursuri de către speakeri de renume), The Aspire Christmas Ball (o reuniune de Crăciun în care participă alumni din diferite generații Aspire), Programul de Mentorship (în care se primește îndrumare de la diferiți experți).

5. Ce calități trebuie să aibă o persoană care dorește să se alăture asociației?

Liceeni care își doresc sa participe la programe trebuie sa arate ca sunt motivați să se dezvolte pe plan personal și academic, dar și să aibă un impact pozitiv în societate, prin intermediul proiectelor pe care le realizează. Căutăm oameni care excelează în diferite domenii, care realizează activități extracurriculare, din dorința de a face o schimbare în comunitate și sunt dornici să aibă îndrumare academică.

6. Un sfat pentru cei ce se gândesc să aplice:

Când aplică, liceeni trebuie să se prezinte pe ei înșiși așa cum sunt, să arate că sunt pasionați de ceea ce fac, să-și dorească cu adevărat să ajute comunitatea și să demonstreze dorința constantă de dezvoltare.

Text: Andra Grecu
DTP: Andreea Găgeatu

Contact Us