Nu ascult manele, frate!

Text: Alexia-Gabriela Voinea
Grafică: Mihaela Ungureanu
DTP: Diana Dumitrescu

Acest articol nu este tocmai despre manele. Mai degrabă, vorbim despre un anumit tip de oameni. Este mult spus analiză psihologică. Dacă doriți o putem numi caracterizare, dar nu este chiar atât de serios articolul, mai și glumim un pic.

Cred că toți am auzit la un moment dat pe cineva spunând: ,,Nuu, nu ascult manele, Doamne ferește! Cum să fac așa ceva?!’’ și fac o dramă din toată povestea aceasta. În situația de față știm două lucruri: ei nu rezistă tentației de a dansa pe o manea la o nuntă sau petrecere, iar al doilea este că nu contează atât de mult ce gen de muzică asculți. În realitate, nu-i nicio problemă să îți placă manele, dar într-adevăr, există și unii care te critică orice ai face (nu numai pentru faptul că ai asculta manele) și am să îți spun ce urmează: te fac să te simți inconfortabil, te schimbi de gura lor, apoi te corup și pe tine, devii de-al lor și începi să faci observații altora la rândul tău.

Ei nu au ce face decât să se bage în viața altora și să îi facă să se simtă prost printr-o remarcă răutăcioasă. Vor să pară ,,distinși’’, dar mai rău fac. Pe lângă exemplul cu manelele, au obiceiul de a lega prietenii, temându-se de ce vor zice ceilalți, la fel de ,,nobili’’ ca și ei. Practic este acea situație pe care o vedem în filme: ,,Hei! Îi știi pe ăia doi de acolo?’’, urmând: ,,A, nu i-am văzut în viața mea, nici nu știu cum îi cheamă. Ceea ce știu este că nu se îmbracă prea bine!’’, deși se cunosc din copilărie

Poate există anumite motive din cauza cărora se comportă așa și nu sunt tocmai fericiți, precum se dau ei insultându-i pe alții.

Unul dintre ele poate fi faptul că nu se consideră destul de interesanți cu propria personalitate. Încearcă să se facă văzuți și să fie în centrul atenției. Acest lucru le aduce bucurie, dar îi și poate răni dacă realizează că nu pot fi plăcuți de toată lumea și nu se poate să nu fii criticat de cel puțin o persoană în toată viața ta (de…așa sunt oamenii). Străduindu-se să fie pe placul tuturor, încep să își schimbe personalitatea în loc să își găsească un grup de prieteni buni, mai puțini, dar mai benefici pentru starea lor de spirit. Nu este tristă situația în care stai pe Tik Tok și auzi o manea la un moment dat, dar nu îți este permis să miști nici măcar un os? Păi ce o să zică ceilalți? Stai acolo complet nemișcat. Asculți cumva manele?

Vedeți voi, cei din jurul nostru joacă un rol important în viața noastră, iar din cauza lor ne putem schimba sau adopta anumite comportamente. Din păcate, aceasta este realitatea și oscilăm între identități, doar pentru ca cei din jurul nostru să se simtă bine. Dar cu noi cum rămâne? Când mai avem ocazia să fim noi înșine? Răspunsul la ultima întrebare este niciodată, atâta timp cât continuăm să le facem pe plac celorlalți și nu avem grijă și de liniștea noastră sufletească. Mai bine îți schimbi cercul de cunoștințe sau rămâi singur, decât să fii mereu rănit. Înăuntrul fiecărui om se află o comoară, deci negreșit există cel puțin o persoană care să realizeze asta și să vă devină prieten!

Asculți manele? Aia e. Asculți manele doar la nunți sau când ești la o altă petrecere? Ascultă când vrei tu, nu este o rușine, fiecare are gusturile lui, iar ele nu se discută.

Rolul articolului este de a vă încuraja să fiți voi înșivă, nu de a ataca aceste persoane!

Contact Us