Ghid de activități

Text: Andra Grecu & Alexia Mănica
Grafică: Kira Bitoleanu
DTP: Andreea Găgeatu

Lazărul este un liceu cu foarte multă diversitate, unde libertatea de exprimare este pilonul de bază. Tot ce facem în cadrul acestui liceu este pură pasiune, dedicare și perseverență, alături de un gram de talent sau ambiție, pe care fiecare-l aduce de acasă, dorindu-și să exceleze într-un anumit domeniu. Domeniile sunt vaste: de la robotică la jurnalism, de la actorie la dezbateri. Te asigurăm că te poți regăsi măcar într-unul dintre numeroasele cluburi din acest liceu (că doar nu degeaba e renumit Lazărul pentru „foarte multe activități”). Fie că ești boboc, elev nou sau pur și simplu nu te-au interesat activitățile până acum, te invităm să arunci o privire pe rândurile de mai jos, unde îți vom prezenta pe scurt câteva dintre cele mai populare și importante cluburi.

1. Revista LZR (bineînțeles)

Revista LZR a fost fondată acum 11 ani, datorită ambiției unor tineri autodidacți, pasionați de jurnalism și tehnologie.

Reușim să vă ținem la curent cu tot ceea ce este nou în materie de noutăți școlare, evenimente, probleme care ne privesc pe noi, adolescenții, direct și, de ce nu, gânduri. LZR s-a transformat de-a lungul timpului dintr-o revistă a Lazărului, într-o revistă accesibilă tuturor liceenilor. Organizată în 5 departamente, Revista este una dintre activitățile liceului în care te poți da glas pasiunii tale, fie că este vorba de scris, fotografie sau organizare.

Reușim prin LZR să spargem tipare și să schimbăm etichete, așa că vă invităm să vă alăturați echipei! După cum știți, am deschis recrutările de anul acesta. Vă așteptăm în număr cât mai mare!

2. Trupa de teatru AS

Unul dintre momentele emblemă ale liceului nostru este atunci când te aduni în sala de festivități ca să iți susții prietenii și colegii la un spectacol de teatru. Recrutarile iși dau startul la început de an și sunt destinate elevilor de clasa a IX-a și a X-a. Vei face parte din trupa de teatru pe parcursul a celor 4 ani de liceu, fiind 4 module: Trupa Mică (bobocii sau cei de clasa a X-a nou-veniți); Anul II de trupă și Trupa Mare (cei doi ani de liceu rămași). Poți face parte la un spectacol, două sau chiar trei (depinde de anul în care ești) și odată ce avansezi vei susține spectacole și la festivaluri. Coordonatorii trupei AS sunt oameni care au terminat Lazar, tineri, super deschiși care sar în ajutor indiferent de problemă. Se caută persoane care sunt dispuse să iasă din zona lor de confort, să își dea voie să fie penibili. Nu conteaza dacă nu ai vreun talent înnăscut, contează să vrei sa te distrezi, dezvolți și evoluezi! „Trupa e mai mult decat o activitate de teatru, iar cu cât trece mai mult timp îți dai seama că e o mare familie din care înveți o mulțime de lucruri și deseori îți depășești limitele.” Accesează „@trupadeteatru.as” pentru mai multe detalii.

3. Departamentul Artistic

Printre amintirile cele mai frumoase ale unui lăzărist, se numără spectacolele cu sala plină la care toată lumea uită de ora aia nașpa care urmează și în schimb cântă și dansează. Acele spectacole sunt organizate de Departamentul Artistic, fiind una dintre cele mai cunoscute și dinamice activități ale liceului, acesta este clubul deschis tuturor celor cu înclinații artistice, de orice fel. Astfel, te poți înscrie la una, sau mai multe, din departamentele de dans, muzică, organizare, foto/video sau grafică.

Înscrierea se desfășoară în 2 etape:

Pentru dans, muzică și organizare:

I. Preselecții: 20 septembrie- 3 octombrie, pentru completarea online a formularului de înscriere;

II. Audiție (prezentarea unei melodii/a unei coregrafii~1-2 min.)/ Interviu în cadrul echipei de organizare.

Pentru grafică și foto/video: Formular + portofoliu cu min. 10 fotografii/3 colaje video/5 lucrări pe adresa departamentul.artistic.cngl@gmail.com, până la data de 3 octombrie.

După închiderea formularului, răspunsurile vor fi trimise pe mail, unde va fi menționată și programarea pentru audiție/interviu, unde este cazul.

Dacă v-a atras atenția, puteți vizita pagina de Instagram @departamentul.artistic pentru a vedea activitatea lor, cât și alte detalii despre înscriere.

4. Lazăr Justice Club

Lazăr Justice Club este un club creat de adolescenți, pentru adolescenți, care urmărește crearea unei baze de cunoștințe în drept și filosofie, dezvoltarea gândirii critice a liceenilor de pretutindeni, prin intermediul unor cursuri susținute de profesori de la universități de prestigiu din Europa și România. Din toamna aceasta, Lazăr Justice Club se va desfășura în format online și este deschis liceenilor de pretutindeni! Doritorii au șansa să ni se alăture completând formularul din descrierea paginii @lazarjustice în perioada 20 septembrie-1 octombrie 2021!

5. Clubul de lectură

La Clubul de lectură am pus bazele unei comunități de cititori pasionați, care se ascultă unii pe alții, împărtășesc bucurii, tristeți și idei despre cărțile pe care le citesc. Ne împrietenim cu toții – boboci și elevi de a 12-a, umaniști și realiști – fiecare opinie este încurajată și binevenită. Pentru noi Clubul înseamnă mai mult decât lectura – e un fel de „biblioterapie” de grup, care nu numai o dată ne-a ajutat să navigăm cu capul la suprafață prin apele tulburi ale pandemiei. Perioada de înscrieri: 27 septembrie – 1 octombrie. Instagram: @readingaddictslzr.

6. Lazăr Debate Club

Ce e mai frumos decât să îți asculți colegii venind cu argumente pro și contra în legătură cu cel mai controversat subiect al lunii? Clubul de debate și-a început deja recrutările, te poți înscrie și tu până pe 30 septembrie, accesând pagina de Instagram @lazar_debate_club sau pagina de Facebook „Lazar Debate Club”. Scopul clubului e de a te învăța să faci parte la o dezbatere academică, să îți dezvolți o gândire critică și să poți argumenta orice fel de subiect. Elevii din club participa periodic la competiții și în aproape fiecare an au cate un coleg selectat în lotul național. Înscrie-te și tu pentru a putea lua parte la meciuri, concursuri și pregătiri saptamanale alături de unii dintre cei mai buni traineri din România.

Majoritatea au deschis recrutările sau urmează să o facă, așa că urmăriți-i pe facebook și instagram pentru mai multe detalii. Fii și tu parte dintr-unul din cluburi! În felul acesta ajutăm împreună la imaginea liceului nostru, lăsând o amprentă în istoria acestuia.

Contact Us