Tutorialul de care nu știai că ai nevoie

Grafică: Maria Rizoiu

Tehnoredactor: Daria Motoc

Mai nou, toți adolescenții au devenit maeștrii manipulării. Din păcate, dacă ai mințit-o vreodată pe mama ta că „era bricheta Denisei” sau dacă ai zis că nu-ți funcționează microfonul ca să nu te asculte la fizică, nu ești neapărat un fel de mastermind. Dar din moment ce cu toții vrem să învățăm câteva trucuri pentru a ne face viața mai ușoară când vine vorba de manipulare, am decis să fac o listă de 3 metode prin care poți păcăli pe cineva să facă ce vrei tu.

1. Cere mai mult ca să primești mai puțin: 

Această formă de manipulare asigură succes garantat când vrei ceva și tot ce îți trebuie pentru a o stăpânii sunt niște așteptări mari de la viață și o problemă serioasă când vine vorba de cheltuirea banilor.  

Cum funcționează? Când vrei să ceri ceva de la o anumită persoană și nu ești sigur că vei primi lucrul respectiv, pur și simplu exprimă-ți o dorință imposibilă, înainte de a o spune pe a doua. Persoana respectivă va avea impresia că tu ești cel care „dă de la el” (renunțând la prima variantă) și îi va fi  imposibil să te refuze. Puncte în plus dacă bagi ochi de cățeluș și niște lacrimi false „pentru că pur și simplu nu poți trăi fără acel lucru”. 

De exemplu, data viitoare când vrei să o întrebi pe mama ta dacă poți să-ți faci septum, spune-i direct că vrei un tatuaj marca motociclist-american-cu-barbă, iar în caz că încă aveți o conversație civilizată (civilizată în sensul că încă nu a scos papucul), spune-i că te vei mulțumi cu un piercing. 

2. Folosește frica ca o modalitate de a-i face vulnerabili: 

În caz că metoda de mai sus nu a funcționat, vă ofer o a doua variantă pentru a face rost de orice vă dorește inimioara. Înainte să rugați o persoană pentru o anumită favoare, inspirați-le frică printr-o poveste sau experiență proprie, după care subliniați faptul că până la urmă situația s-a rezolvat, iar abia apoi afișați-vă dorința. Individul respectiv o să fie prea distras pentru a vă refuza. 

Să zicem că vrei să îți tatuezi fața pentru că încă n-ai trecut de faza din 2018 în care Post Malone încă era relevant. Vrei să-ți convingi iubita să nu te părăsească după? Ei bine,  pentru a induce frică pură în inima ei trebuie să urmezi un plan simplu. Scoate-o la un date în Parklake Mall (succes în a o convinge-o să intre în clădire), intră fără rușine în Vagabond, cumpără cea mai hidoasă pereche de pantaloni pe care o găsești, iar apoi pur și simplu întoarce-te spre ea și spune-i: „M-a rugat un prieten să îi cumpăr”. 

3. Autovictimizare:

Pentru persoanele care sunt zodia rac sau pești, nu cred că e nevoie să explic această formă de manipulare, căci voi sunteți eternele „victime ale societății” care încep să plângă când cineva ridică tonul la ei. Pentru restul dintre voi, autovictimizarea constă într-o mentalitate foarte simplă de tipul „eu sunt genial și toată lumea e rea cu mine”. Ușor, așa-i? 

O situație oportună de a folosi această metodă e la o petrecere, când prietenii tăi pun manele, iar tu efectiv nu poți suferi să nu asculți muzică indie pentru 2 minute din viața ta. Soluția e simplă. Așează-te în mijlocul camerei și începi să plângi, de aici oamenii pot reacționa în 2 moduri: ori li se face milă de tine și te lasă să pui Frank Ocean, ori ajungi singură pe stradă în Rahova la 3 dimineața pentru că te-au dat afară. 


Atenție: Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Contact Us