Târgul de activități – Unde găsesc activitățile extrașcolare

Grafică: Maria Zybaczynski
Tehnoredactor: Ileana Cuculas

Nu cred că mint atunci când spun că unul dintre sentimentele cele mai puternice pe care le-am resimțit în cursul acestui an pandemic a fost confuzia. Confuzie în legătură cu restricțiile, boala, declarațiile pe proprie răspundere și, în special în rândul elevilor, confuzie în legătură cu viitorul lor (academic și nu numai). Prinși pe nepregătite, elevii claselor gimnaziale terminale nu știau cum vor da examenul, dacă rămâne toată materia sau nu, dacă să mai dea banii pe meditații sau nu, dar, și mai important, cum vor alege liceul în care vor dori să meargă, dacă nu mai există Ziua Porților Deschise (decât online), târguri de licee fizice, sau alte activități cum ar fi Opportunity Weekend.

Și din această mare de haos, în luna mai a 2020, un grup de „liceeni bucureșteni, cu o idee de la tineri pentru tineri”, format din elevi din Lazăr, dar și din Mihai Viteazu, au apărut și ne-au oferit alternativa pentru toți elevii de clasa a opta care nu știau la ce liceu să aplice: Târgul de Licee București Online. Pe 23 și 24 mai, pe platforma Discord, reprezentanți ai 45 de licee din București s-au întrunit pentru a vorbi despre liceele lor și pentru a oferi informații tuturor elevilor de a opta care ar fi dorit să se alăture acestora în calitate de boboci.

Acum, în 2021, echipa responsabilă de organizarea Târgului de Licee a venit și ne-a oferit o nouă inițiativă: Târgul de activități, unde reprezentanți ai mai multor cluburi extrașcolare, de la reviste (inclusiv noi, cei de la Revista LZR) la trupe de teatru (cum ar fi Victory of Art) și MUN-uri (Lazăr MUN și Interact MUN), reprezentanți a peste 30 de activități s-au reunit pe data de 21 martie, de dimineață până seara, pentru a vorbi despre pasiunile lor în esență în fața copiilor de clasa a opta, toți viitori boboci, dar și în fața elevilor de clasa a 9-a, a 10-a, dar chiar și a 11-a cu dorința de a se alătura unui proiect cum ar fi cele menționate mai sus.

Fiind un membru al revistei (după cum cred că ați intuit deja), am avut plăcerea de a o reprezenta la acest Târg de activități, împreună cu alți colegi. A fost prima mea experiență de genul acesta și trebuie să recunosc că mă gândeam constant la toate lucrurile care puteau să iasă prost. Dar, din fericire, pot spune că totul a mers fără nicio problemă și că a fost într-adevăr o experiență foarte plăcută. Am avut oportunitatea să discut cu un număr de oameni, unii cunoscuți și alții noi cunoștințe și, cel mai important, am reușit să reprezint Revista LZR și să văd impactul pe care aceasta și schimbările prin care aceasta a trecut le-au avut asupra oamenilor care ne urmăresc și ne citesc fiecare articol.

Și formularul de feedback pe care echipa organizatoare l-a trimis pe server-ul de Discord ne-a arătat și faptul că toată experiența a fost la fel de plăcută și pentru elevii participanți: „Am interacționat cu niște oameni deosebiți. Cei de la Revista LZR sunt cei mai tari. Sper că la anul să fac și eu parte din echipă!”. Știu că cel mai probabil acest articol nu va ajunge la persoana ce a scris aceste lucruri, dar îți mulțumim.

Acum, mă gândesc că poate opinia mea nu este de ajuns pentru persoanele care citesc aceste rânduri, așa că o să prezint și o serie de citate extrase direct din formularul de feedback pe care echipa de organizare l-a trimis pe server-ul de Discord: „Mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi și acum, și la târgul de licee de anul trecut! Chiar ați ajutat multă lume!”, „ Mi-a plăcut mult modul de organizare precum și implicarea reprezentanților”, „Am participat ca reprezentant și la târgul liceelor online și mi-a plăcut la fel de mult și atunci și acum, întrucât mi se pare un proiect foarte frumos și util tuturor elevilor.”

Dar desigur, această experiență nu s-ar fi putut desfășura fără coordonarea fără de cusur a echipei responsabile cu organizarea. Acestea fiind spuse, vreau să le mulțumesc Alexiei, lui Iris, Carinei, Ancăi, Mariei, Rebeccăi, Andrei și lui Cosmin pentru că au reușit să pună la punct acest târg și că ne-au oferit posibilitatea de a participa. Așteptăm cu toții cu nerăbdare Târgul de Licee 2021, ce se va ține la mijlocul lunii mai.

Desigur, dacă vreți să fiți ținuți la curent, nu ezitați să aruncați un ochi și pe site-ul nou-nouț al Târgului, http://targlicee.online/.

Contact Us