Hai la Okfea!

Foto: Miruna Stanciu
Tehnoredactor: Ileana Cuculas

Ca adolescent, nu de puține ori ești invitat de prieteni la o cafea. Dacă ești în trecere prin centru (și nu numai!) și ai chef să bei o cafea, prietenii de la Okfea au un meniu variat și accesibil. Dacă nu ești un fan al cafelei, poți să încerci un suc natural sau o gustare sănătoasă.

În cadrul lansării Revistei LZR nr. 21/2021, un eveniment deosebit de important pentru noi, cei de la Okfea Liceul Lazăr ne-au fost alături și ne-au sponsorizat cu produse fresh. O cafea proaspătă a fost un prilej de relaxare printre atâtea emoții și sentimente puternice.

Okfea – coffee&juice bar to go – este un concept modern și alternativ de cafenea, care și-a propus să ofere tuturor clienților experiența unică a coffee shop-urilor de tip „speciality”, folosind un mix echilibrat de cafele de origine și practicând prețuri corecte și accesibile oricui. În spatele acestui concept de succes se află doi tineri antreprenori, pasionați de domeniul cafelei și al sucurilor naturale și cu dorința de a aduce plus valoare pe piața de HoReCa „to go” autohtonă. Așa cum te duce gândul, după ce ți-a luat un minut sau două să descifrezi exact numele, „Hai la Okfea” este chiar îndemnul celor doi tineri din spatele conceptului, Andreea Radu și David Ioanițescu, de a intra în locațiile lor micuțe și cochete și a de servi o cafea premium, alături de o gustare sănătoasă, la pachet.

„Ne-am dorit un nume de brand simplu și eficient, care să sugereze și să exprime exact viziunea noastră de business: un concept 100% românesc, cu o denumire total românească și bineînțeles, cu produse românești, venind în ajutorul micilor producători locali, ale căror produse încercăm să le integrăm constant în meniul nostru. După câteva ședințe de brainstorming, ne-am dat seama de un lucru care era evident încă din adolescența noastră: pretextul folosit când ieșeam afară cu prietenii era mereu același: să mergem „la O Cafea”. Așa am realizat că cel mai simplu și mai sugestiv nume pentru business-ul nostru este OKFEA. Am stilizat ușor numele pentru a fi demn de un nume de brand, iar „Hai la Okfea” este invitația noastră adresată tuturor ca zilnic să-și acorde câteva clipe pentru pauza de cafea.” – Andreea Radu, co-fondator Okfea

„Conceptul Okfea și-a prins rădăcinile în urmă cu 14 ani, în cadrul primelor evenimente la care am participat cu un coffee&juice bar mobil. Chiar dacă nu aveam definită și înregistrată încă o marcă și o siglă, încă de acum 13 ani încântăm clienții cu okfea bună servită în pahar de carton, alături de sandvișuri bune, preparate in-house de noi, croissante cu unt, fresh-uri și smoothie-uri delicioase. De fapt, suntem printre primii și puținii care preparau un adevărat cappuccino sau caffe latte la pachet, în pahar de carton, în afara unei cafenele cu servire la masă, așa cum era trendul atunci, sau a aparatelor de vending. De-a lungul timpului, mulți dintre clienții noștri de la evenimentele la care am participat, ne-au întrebat unde ne pot găsi după terminarea evenimentului și ne-au sugerat să facem din coffee spot-ul mobil – o afacere permanentă, pentru că și-ar dori să guste mai des cafeaua, sandvișurile noastre bune, cappuccino-ul cremos și freshul sănătos și delicios.” – David Ioanițescu, cofondator Okfea

Okfea Liceul Lazăr este una dintre locațiile pe care cei doi o administrează în sistem de franciză. Fostă lăzăristă, Andreea Radu a fost mereu atrasă de zona Izvor, din jurul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”, unde și-a petrecut cei 4 ani de liceu și a început să cunoască efectiv centrul orașului prin ochii unei adolescente. Își amintește mereu cu drag de această zonă și de locurile din jurul liceului, în care își petrecea o mare parte din timp împreună cu colegii. Și-ar fi dorit la acel moment un „central spot”, un loc de întâlnire cu colegii și prietenii, unde să se bucure de o cafea bună, o gustare consistentă și un fresh energizant. Așa că, atunci când a apărut ocazia închirierii unui spațiu în această zonă la sfârșitul anului 2019, cei doi antreprenori nu au stat pe gânduri, și împreună cu francizații lor, Mihaela și Virgil Tiba, au decis imediat să profite de această ocazie și să creeze o locație cochetă pentru lăzăriști și pentru ceilalți potențiali clienți din zonă. Mihaela și Virgil sunt doi tineri proaspăt întorși din străinătate, unde și-au făcut debutul în domeniul HoReCa și au economisit lunar bănuți pentru a-și îndeplini visul de a se întoarce acasă și a începe o mică afacere a lor. Astfel, au luat calea antreprenoriatului și, atrași fiind de lumea cafelei, pasionați să prepare corect cea mai bună cafea, dar dorindu-și în același timp și să socializeze cu cât mai mulți prieteni noi cu un pahar de cafea în mână, au accesat sistemul de franciză Okfea și au deschis pe 10 martie 2020 Okfea Liceul Lazăr.

Având deja experiență în acest domeniu, noul business s-a potrivit ca o mănușă celor doi tineri antreprenori, care și-au propus să-și încânte clienții zilnic cu cele mai bune produse, prețuri accesibile dar și o mulțime de zâmbete și energie pozitivă. Okfea Liceul Lazăr este o locație special deschisă pentru a crea o comunitate în jurul acesteia, pentru că nu este doar despre cafea, este despre experiența din jurul consumării acesteia, înconjurat de prieteni și colegi!

Dacă-ți trece prin cap să ieși la o cafea cu prietenii sau pur și simplu ai poftă de un fresh de portocale, o locație foarte drăguță și cu produse bune este Okfea Liceul Lazăr, chiar în inima orașului. Dacă ești lăzărist, cu atât mai mult, poți să faci o oprire înainte de ore, chiar și online fiind.

Contact Us