Despre Cristale

Grafician: Maria Rizoiu
Tehnordactor: Diana Gherghina

Articolul acesta vă va ajuta să aflați cât mai multe despre beneficiile cristalelor asupra sănătății fizice, emoționale și spirituale.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți despre cristale, pentru a nu vă irosi banii în zadar, este că fiecare cristal este menit să vă ajute într-un anumit domeniu. În articol voi încerca să acopăr cât mai multe tipuri de cristale și ce folosuri au, însă dacă vreți să învățați chiar mai multe, vă recomand aplicația Crystalyze, ce vă va da foarte multe informații despre aceste minereuri.

Vindecarea cu ajutorul cristalelor este o tehnică a medicinii pseudoștințifice în care se folosesc diferite cristale pentru calmul fizic, emoțional și spiritual. Se presupune că ele pot alunga energia negativă, ajutându-ne să fim mai energetici și purificându-ne aura. În antichitate, în Egipt, Grecia, Roma, India și Mesopotamia, cristalele erau purtate sub forma unor talismane sau amulete pentru a aduce noroc, sănătate și protecție. Chiar și denumirile anumitor cristale provin din limba greacă, de exemplu „ametist” înseamnă „a nu intoxica” deoarece acest cristal era crezut a ajuta persoanele bolnave. Într-adevăr, știința propriu-zisă nu a confirmat încă beneficiile acestor minereuri, însă dacă sunteți pasionați de subiect și vreți să aflați în ce domenii vă pot ajuta cristalele, de unde să le cumpărați și cum să aveți grijă de ele, vă invit să citiți mai departe.

În caz că vreți să vă asigurați sănătatea fizică și să vă echilibrați energiile, este recomandat cuarțul clar. Cuarțul clar amplifică puterea celorlalte minereuri pe care le purtați, astfel ajutând și în privința manifestărilor. Tot din familia cuarțurilor, cel roz ajută cu încrederea în sine și self-love, în același timp dându-vă energia necesară pentru a vă deschide inimile persoanelor din jurul vostru și pentru a primi mai ușor iubirea și grija celor apropiați.

Ametistul este unul dintre cele mai cunoscute cristale iar motivele pentru faima acestuia sunt nenumăratele sale avantaje. El încurajează dezvoltarea personală, oferind o stare de pace și de împăcare de sine, în același timp atrăgând energii pozitive.

În caz că încercați să vă regăsiți pe voi înșivă și să vă îmbunătățiți intuiția, acesta este cristalul de care aveți nevoie. Angelita ajută la prevenirea stresului și a furiei nejustificate, stimulând vindecarea sufletului și ajutându-vă să priviți situațile de impas într-un mod mai pozitiv. Pentru cei care sunt pasionați de spiritualitate, se spune de asemenea că acest cristal vă ajută să vă conectați mai bine cu „spirit-guides” sau îngerii voștri.

Dacă vreți să vă conectați mai bine cu energia naturii și a obiectelor din jurul vostru, cumpărați obsidian negru. Purificarea aurei și grăbirea vindecării fizice sunt și ele proprietăți ale cristalului acesta. Pentru a vă proteja de energii negative și persoane ce vă doresc răul, turmalina neagră este ceea ce căutați. Vorbesc din experiență când spun că acest cristal vă va intensifica intuiția, cât și schimba perspectiva asupra lumii, ajutându-vă să vă concentrați mai mult pe lucrurile pozitive decât pe cele negative. În caz că aveți nevoie de un impuls creativ, cele mai bune opțiuni sunt citrin sau ochi de tigru. Pe când primul cristal vă va ajuta în a vă dezvolta intelectualitatea artistică, al doilea dezvoltă natura aventuroasă a inspirației, înlăturând frica de eșec din viziunea voastră.

Un alt cristal ce vă va face să vă simțiți în siguranță cu deciziile pe care le faceți, alungând anxietatea și protejându-vă fizic, spiritual și emoțional se numește onix negru. Pentru cei ce au de obicei intenția de a se gândi prea mult la situații, provocându-și singuri tristețe, goldstone-ul albastru este un cristal ce încurajează încrederea în sine, în același timp fiind văzut ca un talisman al norocului. În caz că în ultima vreme aveți o percepție sumbră asupra vieții, bronzita vă va aduce lumină în viață, amplificând puterea speranței și dându-vă puterea de suflet necesară.

De asemenea, un lucru foarte important de știut înainte să cumpărați cristale este că energiile acestora au nevoie de curățare înainte să începeți să le folosiți și de reactivare atunci când simțiți că și-au pierdut puterea. Curățarea se poate face în diferite feluri: lăsatul critstalului la lumină naturală (a lunii sau a soarelui) pentru câteva ore, păstrarea cristalelor într-un bol cu sare și apă (pentru câteva ore) sau desigur, trecerea acestuia prin fum de salvie (aveți grijă ca salvia folosită să nu fie albă). Reactivarea este un proces destul de simplu: puteți să folosiți un cristal mai mare (preferabil ametist) și să lăsați cele două minereuri să stea unul lângă altul pentru puțin timp, puteți să lăsați cristalul în lumina lunii sau a soarelui pentru câteva ore, ori, dacă simțiți că sunteți în stare, țineți cristalul în palme pentru câteva minute, direcționându-vă energiile pozitive și intențiile către el.

Cât despre magazinele de unde puteți cumpăra cristale, dacă nu aveți vreo problemă cu online-shopping, vă recomand Etsy (site: www.etsy.com), din moment ce este un magazin ce conține foarte multă varietate și livrează în România. Totuși, dacă preferați să cumpărați cristale fizic, Stonemania este magazinul perfect. Nu numai că deține o varietate imensă (având atât cristale de tip talisman cât și cele neprelucrate pe care le puteți folosi în orice fel), însă prețurile sunt incredibil de accesibile, iar personalul dornic să ajute.

Sper că acest articol v-a ajutat în a afla mai multe despre cristale. Vă încurajez să nu credeți că dacă o să cumpărați un cristal toate problemele din viața voastră vor fi rezolvate. Procesul nu este unul instant, însă experiența mea personală cu aceste minereuri este una foarte bună.

Contact Us