Beatitudinem: Sensing our constructed memories – looking outside the inside

Grafică: Echipa Interact Cișmigiu
Tehnoredactor: Alexia Mănica

Clubul Interact Cișmigiu ne oferă, cum ne-am obișnuit deja – sunt sigur – un eveniment caritabil pentru a ne da oportunitatea de a scăpa din restrângerea cotidianului, dar și pentru a oferi ajutor unei cauze nobile.

Venind în umbra izolării și a situației epidemiologice precare, în perioada 26-28 februarie, Interact Cișmigiu organizează ce-a de-a doua ediție a expoziției de artă Beatitudinem, cu tema Sensing our constructed memories – looking outside the inside, urmând ca toate donațiile strânse pe perioada celor 3 zile să fie redirecționate către asociația Teach For Romania. Complementar, toate materialele de construcție folosite în modelarea spațiului expozițional vor fi donate mai apoi către asociația Arhipera pentru a fi folosite în construirea de locuințe pentru categorii sociale vulnerabile. Tematica acestui eveniment nu a fost aleasă întâmplător, ci după o introspecție a coordonatorilor proiectului, concentrată pe multitudinea de sentimente, trăiri și senzații experimentate în pandemia de COVID-19, sau, mai degrabă, dispariția acelor emoții cu care ne delectam toți înainte ca noul status quo să ne lovească ca orbul în păcănele. Noua realitate se formează încetul cu încetul, cusută cu ața fină a amintirilor noastre, cu sentimente re-fabricate, re-utilizate din nou și din nou – cu mare grijă, de frică să nu le tocim ca pe un cuțit de bucătar prea îndelung utilizat.

În prezentul „perfect”, este greu să mai ai astfel de trăiri atât de puternice și reale, când trebuie mereu să ne găsim la un metru distanță de orice?

Beatitudinem – Sensing our constructed memories – looking outside the inside” dorește să exploreze noi sentimente și să ne scormonească amintirile pentru a scoate la iveală trăirile din trecut, reinterpretate în lumina prezentului și a viitorului incert. Un număr de artiști, liceeni și studenți, au fost invitați să creeze, prin instalații de sunet și lumini, fotografii sau prin artă plastică, modul lor unic de a vedea noua realitate. Prin intermediul unui traseu integrator, privitorul, dar și artistul vor putea să exploreze munca pe care acești oameni au depus-o pentru a aduce la viață „Noua Realitate”, un prezent perfect, diferit în ochii fiecăruia.

Dacă măcar și un singur lucru din cele pe care le-am scrijelit mai sus în Times New Roman 12 ți-a stârnit măcar puțin curiozitatea, te invit și pe tine, cititorule, (în calitate de privitor de pe margine și de autor al acestui articol) să-ți faci puțin loc în program, pe 26-28 februarie, și să te duci la Casa Filipescu-Cesianu, la mansardă mai exact, la adresa Calea Victoriei nr. 151. Intrarea este liberă, da, dar o donație nu ar strica și ar ajuta foarte mult. Toți banii strânși se vor duce la fundația Teach for Romania, care are ca misiune pregătirea oamenilor buni, inteligenți și cu suflet mare, pentru a deveni profesorii copiilor din mediile defavorizate.

Acum, hai, întoarce-te la noua ta realitate, dar nu uita numele „Beatitudinem – Sensing our constructed memories”, un eveniment marca Interact Cișmigiu.

Contact Us