Idei cadouri Crăciun

Text: Catrinel Ciorteanu, Maria Aurora Hiastru, Irina Echim
Grafică: Bitoleanu Kira, Onofreiciuc Alexandra, Diana-Erika Ursu-Vdovicenco
Tehnoredactor: Alexia Mănica

Luna decembrie pentru majoritatea este o luna de foc, dominată de întrebări precum: „Oare eu ce o să îi iau cadou mătușii mele?” sau „Să îi cumpăr sau nu ceva prietenei cu care nu mai vorbesc de o lună?”. În acest sens, am alcătuit o listă cu niște idei orientative, care sperăm să trezească în voi noi idei, care la rândul lor să se materializeze în cele mai inspirate cadouri de Crăciun. Le-am împărțit în trei categorii: pentru familie, pentru prieteni și pentru persoanele cărora nu vrei, dar trebuie să le iei ceva.

IDEI CADOURI FAMILIE

1. Globuri cu poze de familie

Aici poți apela la propriile abilități de a crea ceva manual sau la o persoană care să se ocupe cu astfel de chestii. Pașii sunt simpi: cumperi un glob transparent, în tai în două, introduci poza și îl lipești la loc. Poți dupa să îl decorezi pe exterior astfel încât să nu pară ceva groaznic.

2. Lucruri pe care ți le folosesc fără voia ta

Cu toții avem măcar o soră, un frate sau, mai rău, o mamă care folosește lucrurile fără să spună. Aici avem exemplul bijuteriilor sau hainelor pe care mamele le „împrumută” –  o idee inspirată ar fi să le cumperi ceva doar al lor, pentru a nu mai fi nevoite să și le însușească pe ale tale.

3. Activity

Dacă părinții tăi sunt niște oameni dispuși să învețe și lucruri noi, propune-le să jucați în seara de Crăciun Activity și fă-le cadou acest joc. Știi și tu că va fi interesant.

4. Cadoul „egoist”

Prin intermediul acestui tip de cadou îți vei putea îndeplini propriile dorințe. Fă-le cadou părinților tăi un lucru pe care tot timpul l-ai vrut în casă, dar pe care ei au refuzat să îl cumpere pentru ca era „inutil”.

5. Clasicul set cu cosmetice

Aici nu cred că e nevoie de introduceri, e cel mai safe: set cu gel de duș, creme de corp etc.

6. Prosoape personalizate

Aici va fi nevoie din nou de ajutorul cuiva dacă nu ești îndemânatic. Coase-le un mesaj amuzant sau nu pe un prosop, pe care să îl aibă drept amintire. Noi spre exemplu am face unul pe care să scrie „Nu uita astăzi că…al tău copil are și merită să aibă viață personală!”.

IDEI CADOURI PRIETENI

1. Merch exclusivist (5GANG, Andra Gogan, Dorian Popa)

Este cea mai bună metodă de a le aduce trendingul românesc chiar la ei acasă! Ce protecție mai dau măștile alea basic albastre împotriva virusului…da păi masca „HÂTZ!” ce te face super erou în ochii muritorilor de rând! Alege să ii aduci cât mai aproape apa mării prietenului tău și cumpără-i caiet cu „Sirenele”, chiar si in sezonul rece! Nu uita să-i adaugi cireașa de pe tort, acel tricou #Crăciunul5GANG, să-i aduci aminte cu cine petrece!

2. QR music code (Spotify, Youtube)

Erai gata să-i faci dedicații prietenului tău, dar nu veți putea fi împreună in seara de Crăciun? Nu e nimic pierdut, stai fără grijă! Poți să-i dedici un întreg playlist/ colaj de colinde cât timp vă serviți din vinul acela roșu în cinstea sărbătorilor! Dintr-un click, cu ajutorul codului QR,  veți fi pe aceeași lungime de undă sonoră și nu va mai fi o problemă distanța, cât timp veți avea in suflet vibrația!

3. Bandă desenată cu cea mai mișto amintire

Care a fost amintirea cu prietenul tău premiantă în prostie și amuzament anul ăsta? Vă numiți „partners in crime”, deci cum a fost prima experiență cu poliția? Sau când ați spus părinților că plecați în oraș, dar nu și in ce oraș și ați tulit-o cu trenul?  Ilustrează nebuniile prin care ați trecut sau portretizați lista voastră de dorințe (săritul cu parașuta, mersul cu avionul în altă țară etc). Adăugați și suveniruri, vor fi de impact!

4. Un cap de cal

Aici nu e nevoie de explicație. Tot timpul e bine să ai unul, de rezervă.

5. Adidași personalizați

Prietenul tău este o persoană artistică de fel și îi place un strop de extravaganță? Sau poate este o fire luminoasă și colorată? Atunci fii inventiv și asortează-le încălțămintea cu personalitatea! Cumpără-le o pereche de adidași albi și conturează un model special pentru ei. Există până și business-uri mici pe insta care se ocupă de asta și care merită incurajate. Va fi interesant să accepți provocarea.

6. (Haine pentru) Animale de companie

Ți aș zice că vremurile acestea friguroase sunt ocazia perfectă să adopți un cățeluș dintr-un adăpost, nu doar pentru prietenul tău, cât și pentru tine. Însă, fiind încă copii, majoritatea nu ne putem asuma această responsabilitate așa ușor. Așadar, dacă știi că prietenul tău deține un animăluț de companie, de la pisică la iepure la șobolan, fii deschis la a le cumpăra o hăinuță suplimentară pentru a le ține de cald, pe lângă blana lor pufoasă.

7. (Față de) Pernă celebrity crush

Puțini suntem care să nu fi avut vreo obsesie pentru vreo celebritate/personaj de film/serial/carte de-a lungul anilor. Probabil și prietenul tău încă are, iar ăsta e avantajul tău! Știi că are un somn cam turmentat în ultimul timp și aici vii tu cu soluția! Nu, nu cred că te culci lângă el (ai vrea tu), dar îi poți face cadou o față de pernă cu chipul angelic al iubitului său model. Cine știe, poate va dormi ca un prunc, măcar o noapte!

8. Ceva inutil în esență, dar cu însemnătate

Aici putem include și o pereche de mănuși suplimentare pe care să le folosească în următoarea sesiune de vopsire a părului, după un mental breakdown. Știi deja că această persoană își va schimba de încă 10 ori culoarea părului în anul ce urmează.

IDEI CADOURI PENTRU OAMENII CĂRORA NU VREI, DAR TREBUIE SĂ LE IEI

1. Un pachet Jellybean

Toți oamenii iubesc dulciurile, mai ales când acestea sunt de la o marcă americană. Când vine vorba de acest cadou, depinzând de cât de mult îți place de persoana respectivă, poți lăsa sau scoate bomboanele bune din pachet.

2. Felicitare muzicală

Un asemenea cadou probabil ar enerva la maxim persoana căruia i-ați dăruit-o, însă nu ar putea în niciun caz să se supere, deoarece ideea în sine este chiar drăguță. Poate persoana respectivă va avea o experiență asemănătoare cu cea din filmul „Easy A”, deși e puțin probabil.

3. Gift Card:

Nimic nu spune mai mult „Ți-am luat asta din sictir.” ca un gift card. Dacă vă simțiți mai răi anul ăsta de sărbători, puteți chiar lua un gift card de la un magazin de care n-a auzit nimeni niciodată.

4. Sortimente de ceai/cafea:

Dacă doriți să vă menințineți titlul de „cel mai bun cumpărător de cadouri” chiar și cu persoanele pe care nu le suportați, această idee este perfectă pentru voi, mai ales că asemenea sortimente sunt destul de ieftine în general.

5. Căni

În caz că vreți cu adevărat să vă arătați ura pentru o persoană, cumpărați-i o cană de Crăciun. Dacă vă simțiți mai creativi, puteți să cumpărați o cană pe care e scris un mesaj din acela motivațional marca Facebook 2014, credeți-mă că le găsiți oriunde!

6. Agendă/Carte:

O agendă sau o carte este cadoul perfect dacă persoana căreia trebuie să-i luați cadou este foarte organizată, sau pur și simplu e fecioară. E un cadou neutru, pentru că este mult prea usual ca să fie bun și mult prea sofisticat ca să fie rău.

Contact Us