Grafică: Alexandra Onofreiciuc
Tehnoredactor: Diana Dumitrescu
„There is one impostor among us”
Dacă te-ai jucat cel puțin o dată Among Us, ai văzut expresia asta. Dar dacă nu, poate te întrebi despre ce e vorba. Among Us este un joc video lansat în 2018, care și-a câștigat popularitatea abia în timpul carantinei din primăvară. Jocul necesită între 4 și 10 persoane care fie primesc rolul de „crewmate” sau „impostor”. Coechipierii au de completat o serie de atribuții în cadrul unei nave spațiale, în timp ce impostorii trebuie să se strecoare și să îi omoare, fără însă a fi văzuți de restul lumii. Jucătorii se pot vota unii pe alții în cadrul unor ședințe, alegând astfel cine este dat afara de pe nava spațială. Dacă impostorul sau impostorii sunt eliminați, jocul este câștigat, însă dacă aceștia omoară un anumit număr de crewmates, care depinde de joc, ei câștigă.
De asemenea, jocului i s-au adăugat recent noi update-uri. Acestea țin, în primul rând, de prefața jocului, dar și de diferite funcții. De exemplu, anterior, puteai vedea pe cine a votat fiecare coechipier, însă, mai nou, în loc de culoarea jucătorului respectiv apar mici personaje gri. Faptul că acum votul este anonim reprezintă o și mai mare apropiere de realitate a jocului pe care îl iubim cu toții. Alte modificări ale Among Us sunt noile simboluri din cadrul sarcinilor ce trebuie executate de crewmates și eliminarea unui virus care a afectat jocul cu câteva săptămâni în urmă.
Unul din aspectele caracteristice ale jocului îl reprezintă personajele atipice. Acestea sunt mici omuleți de diferite culori care au viziere și arată de-a dreptul comic. Ele pot purta diferite accesorii, de la pălăriuțe de cowboy și până la animale de companie. Jucătorilor le-a plăcut atât de mult acest design al caracterelor, încât au apărut trend-uri legate de Among Us. Poate ați văzut pe Instagram sau în viața reala oameni „costumați” în personajele jocului, cu câte un hanorac și masca specifică perioadei acesteia haotice de pandemie. Până și Halloween-ul a fost acaparat de adolescenții costumați in personajele jocului!
Among Us a ajuns, după câteva luni de popularitate continuă, și pe alte platforme. Nu poți să spui, de exemplu, că ai Instagram și nu ai văzut cel puțin o persoană, hai să zicem chiar două, care își făceau poze cu filtrul „Among Us”.
Jocul a primit până acum numai recenzii bune, meritate, dar cred că este timpul să explorăm cu adevărat conotațiile acestui joc. Da, sigur, copiii de 5 ani îl pot juca, și ce dacă? Tot e captivant. Nu sunteți de acord? Mulți oameni care l-au jucat au mărturisit, amuzați, că au dezvoltat o adevărată obsesie pentru el.
Poate fiind atât de obsedați de joc, nu am observat până acum conceptul pe care se bazează. Dacă stai să te gândești, înainte să intri in joc, știi deja că cel puțin unul din prietenii tăi sau coechipierii tăi va fi impostor. Adică, fără să mai gândești, te aștepți ca una din persoanele alături de care te bucuri de joc să te saboteze de fapt pe tot parcursul lui. Păi chiar așa, până și în titlul „Among Us” se află ideea asta. Poate însă, celebrele cuvinte ale românilor „Speră la ce e mai bine și așteaptă-te la ce-i mai rău” sunt adevărate, dar v-ați gândit că poate preconcepția ca unul dintre prietenii voștri de fapt vă sabotează este absurdă?
Dacă tot am ajuns să discutăm despre lucruri mai serioase, ar trebui să știți că Among Us a făcut parte și din politica Statelor Unite ale Americii. Deputatul american din New York, Alexandria Ocasio-Cortez, a început o transmisiune în care se juca Among Us, pe care au privit-o simultan mai mult de 400.000 de internauți. Louis Shorthouse, analist în domeniul jocurilor video, a afirmat că „este un mod foarte inteligent de a crește participarea la vot înainte de alegeri, mai ales printre cei mai greu de atras, precum Generația Z”. După cum știm cu toții, din păcate, cei mai puțini alegători din București la alegerile locale de anul acesta au fost tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani, așa că ideea de a folosi jocul Among Us în scopuri politice a fost cel puțin ingenioasă.
Cfsr bodybuilding room in sable-sur-sarthe, regional sports training center (cfsr) – (sarthe) cypionat 250 anabolic and bodybuilding, buy clenbuterol belgium the abstract mirror.Hai că deja am trecut pe filozofice! Până la urmă, Among Us este o modalitate perfectă de a-ți petrece orele nesfârșite de matematică, când nu vrei sa mai auzi de funcții, logaritmi sau de cine știe ce alte astfel de nume inventate.