Grafică: Iacob Maria
Tehnoredactor: Dumitrescu Diana
Toți vrem să fim persoana care face o schimbare, însă astăzi vorbim despre cel care a făcut schimbarea: un fost lăzărist, Radu Mihai. După dezastrul de la Colectiv, a vrut să facă tot posibilul ca așa ceva să nu se mai întâmple și ca artiștii români să se simtă în siguranță pe scenă. Astfel, cu un cont de Instagram făcut în 2016, a început un proiect ce avea ca scop promovarea muzicii underground.
A început, și a continuat, din suflet. Și răspunsurile primite de la el au venit tot de acolo. Prin urmare, când am întrebat ce cuvânt descrie cel mai bine acest proiect, am primit răspunsul următor: „Viață. Noi trăim prin muzică și știm cât de greu ar fi ca unele trupe să nu existe. Din această cauză ne luptăm și folosim scrisul pentru a salva această lume a muzicii undergound.” Și în viață, toată lumea face greșeli. La începuturile Rock Monsters, una dintre fotografe a pierdut o parte din pozele de la un concert, iar chiar Radu Mihai a vrut să închidă publicația. Dar au trecut peste obstacole cu ajutorul muzicii, și mulți dintre noi ne regăsim în această situație: „Fericirea și recunoștința artiștilor și trupelor promovate de noi ne fac să continuăm acest proiect, oricâte piedici se ivesc în calea noastră.”
Am vrut să știm ce înseamnă succesul pentru fondatorul Rockmonsters: „Pentru mine, succesul este momentul în care ajungi la capătul unui drum în viață și realizezi fie că ai evoluat, fie că ai ajutat persoanele din jurul tău să evolueze, orice variantă este bună!”. Tot scopul acestui proiect este să-i ajute pe ceilalți și acest lucru cred ca ne inspiră pe toți. Oamenii din acest proiect sunt o adevărată inspirație și asta îl face să aibă cu adevărat un impact asupra tuturor. Cine are impact asupra lor? Chiar artiștii cu care lucrează: „energia și recunoștința lor ne fac să continuăm acest proiect, sperând că ne vom atinge scopul final.”
Din acest proiect fac parte chiar și lăzăriști. „Faptul că am fost Lăzărist m-a ajutat să aflu multe despre proiectele din cadrul liceului. Fie că vorbim de Revista LZR, Trupa AS sau Parada de Ziua Europei, pe care nu prea am ratat-o în ultimii 8 ani, știu că peste tot există oameni implicați. Așa i-am cunoscut pe Alina Stoichici, Ioan Necula și Sabina Bonciu, cu care colaborez acum.”
Vreau să închei acest articol cu un mesaj chiar de la subiectul principal. De la Radu Mihai pentru tine, pentru noi, pentru voi: „Vreau să mulțumesc Revistei LZR pentru această minunată oportunitate de a vorbi despre proiectul înființat de mine și sper că, împreună cu voi, cei care ne urmăriți sau cei care ne-ați descoperit acum, să reușim să salvăm muzica bună din România. Și nu uitați: orice idee poate aduce succesul, chiar dacă pare banală la început.”
Pentru a le urmări activitatea, vă încurajăm să dați și un follow pe Instagram la @rock.monsters!