Interviu cu Dragoș Moldovan

Foto: Revista LZR

Tehnoredactor: Sara Sârbeanu

Pe Dragoș Moldovan, caștigătorul sezonului cu numărul nouă al Vocii României, Revista LZR l-a întâlnit la o cafea, într-o zi de luni, în București. Vocea lui, prezența, dar și timiditatea aparentă ne-au făcut curioși să aflăm ce se află în spatele unui om care transmite atât de mult prin muzică. Și pentru a vă zice un secret, noi aveam în plan să mergem până în Timișoara, acolo unde locuiește Dragoș, însă pandemia și faptul că încă nu avem 18 ani ne-au pus să-l așteptăm aici, la noi. Prins între filmări, totuși, a acceptat să discute cu noi, să împărtășească povestea lui, care inspiră: omul transmite profund un lucru pe care cu toții ni-l dorim – urmărirea visului și munca reală depusă înspre îndeplinirea acestuia. Varianta integrală, filmată, care îl găsește pe Dragoș Moldovan într-o conversație sinceră cu Raluca Mirea, o găsiți pe canalul de Youtube al Revistei LZR, pe IGTV (@revistalzr) sau sub froma unui podcast pe Spotify (în curând). Am decis să punctez, prin scris, doar câteva momente cheie, însă tot vă încurajez sa vedeți tot interviul.

Pasiunea lui pentru muzică a pornit încă din clasele primare, ascultând trupe de rock de care el acum nu pare prea mândru, însă aspectul celor care cântau, mai exact părul lor lung i-a atras atenția și stârnit curiozitatea. Cât despre ce apeciază acum Dragoș la un om al scenei, acesta ne-a mărturisit că munca pe care o depui în șlefuirea talentului este vitală în formarea unui artist complet.

Probabil că și voi v-ați întrebat cum se simte un concurs de talente televizat și, chiar dacă v-ați conturat sau nu o părere, vă spunem noi: complet diferit. Dragoș până la Vocea României era obișnuit cu feedback-ul publicului, cu schimbul de energie, însă acest concurs urma sa îi adauge o experientă diferită de viață. Trebuie să fii permanent concentrat la tot ce se întâmplă, să îți distribui atenția unor lucruri pe care nu le luai în considerare înaine: ce poziție ai, cum arăți, gesturi etc. Cu toate acestea, lui Dragoș îi e greu să explice în cuvinte cum s-a simțit, descrie starea de pe scenă ca un fel de combinație între nervozitate (probabil venită de la presiunea uriașă) și nerăbdare. Dacă ne întrebați pe noi, am putea ghici dintr-o mie că e cântăreț de muzică rock și clasică, două stiluri muzicale care prin esență transmit mai mult decât orice explicație verbală – poate din acest motiv lui Dragoș i-a fost greu să contureze amalgamul de sentimente (o să ne bazăm pe faptul că vă puteți imagina cum se simte un om care cântă în fața multor oameni).

Și pentru că probabil acum citesc persone care, ori au fost uimite de interpretările lui Dragoș, ori persoane care sunt în general pasionate de muzică, ori vor să-și creeze un viitor în muzică – ne-am gândit să vorbim și despre cum crede Dragoș că ar trebui un adolescent să vadă viitorul de ,,artist muzical”. Munca zilnică, pasiunea și dorința pură de a cânta (nedeterminată de factori externi, precum cei financiari) sunt unele din caracteristicele necesare în această industrie.

La întrebarea ,,Cum treci peste perioadele mai puțin bune?” Dragoș ne spune că mereu viața i-a arătat că la final totul se termină bine. Și deși auzim asta peste tot, mi-e greu să vă explic prin cuvinte de ce a spus-o diferit. Momentul surprins de camerele video zice mai mult decât orice aș încerca eu să spun aici, așadar:

Interviul integral: https://youtu.be/Oh9CzY2pzYs

Interviu ținut de: Raluca Mirea

Contact Us