Cum să îți interpretezi birth chart-ul

Grafică: Diana-Erika Ursu-Vdovicenco
Tehnoredactor: Andreea Găgeatu

Poate te-a întrebat vreodată cineva – ,,în ce zodie ai planeta Jupiter?”– și ai rămas șocat. Tot ce știai era zodia ta în general (despre care vom afla imediat ce reprezintă) și poate puțin despre ascendent, dacă nu erai chiar ,,neinformat”. În acest articol urmează să explic ce reprezintă fiecare planetă. Pentru o analiză personalizată, puteți să folosiți aplicația Co-Star sau site-ul https:// cafeastrology.com.

Soarele reprezintă identitatea, este forța care te determină să cauți cea mai bună versiune a sinelui. Mai pe scurt, Soarele reprezintă zodia ta. Când cineva te întreabă ce zodie ești, răspunzi cu zodia în care ai Soarele. Luna reprezintă sufletul din spatele identității tale și e conectată cu intuiția. De exemplu, persoanele care au Luna într-o zodie de foc (berbec, leu sau săgetător), se conectează cel mai bine cu persoana lor atunci când sunt încrezători și emană putere. Ascendentul reprezintă felul în care te percep ceilalți, prima impresie, ,,personalitatea socială”. De exemplu, dacă ai ascendent în gemeni, cel mai probabil oamenii au impresia că ești extrovertit și încrezător. Planeta Mercur reprezintă felul în care gândești și comunici, este partea rațională. Dacă ai această planetă în zodia capricorn, probabil că îți este mai ușor să înveți când vezi informația pusă în practică, ești o persoană rațională și poate puțin sceptică. Planeta Venus reprezintă felul în care iubești și ce îți stimulează această abilitate. Dacă ai Venusul în balanță, probabil te atrag persoanele sociabile și artistice. Planeta Marte semnifică felul în care îți atingi obiectivele, cum ataci și cum te aperi. O persoană cu această planetă în zodia săgetător se enervează ușor și are instinctul de a se îndepărta de situații dificile. Planeta Jupiter este cea a norocului, iar poziția ei indică în ce domeniu ai cel mai mare noroc sau ce acțiuni îți aduc norocul. Astfel, având Jupiter în balanță, ești norocos atunci când ești corect și îi tratezi pe ceilalți cu egalitate, mai ales în parteneriate sau relații. Planeta Saturn semnifică limitele, zona în care te simțit confortabil. A avea limite înseamnă păstrarea integrității atunci când vine vorba de propriile credințe. Această planetă semnifică și suferință. Saturnul în rac semnifică frica că nu vei fi iubit. Planeta Uranus simbolizează partea ta unică, ce te face special. Uranusul în pești arată faptul că ești receptiv și subtil. Planeta Neptun reprezintă imaginație, intuiție, spiritualitate. Neptunul în pești arată faptul că ești o persoană care găsește inspirație oriunde și că vrei să ajuți societatea. Ultima planetă, Pluto, semnifică transformarea. Pluto în săgetător arată că iubirea este foarte importantă pentru tine și că te ghidezi după acest lucru.

Sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi mai bine care este influența planetelor asupra ta. Am dat câteva exemple, însă recomand să căutați întreaga semnificație în locurile menționate mai sus, deoarece sunt explicații lungi, dar merită citite.

Contact Us