Cum ne unește arta în Lazăr

Grafică:Andreea Negulescu
Tehnoredactor: Andreea Găgeatu

După cum probabil știți, Departamentul Artistic al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” dinamizează atmosfera din liceu cu spectacole de dans, muzică și divertisment. D.A. se intitulează ca o familie. O familie care include toți lăzăriștii și care oferă amintiri de neuitat. Cu toții am trăit, cel puțin o dată, emoțiile unui spectacol marca D.A, la care ne-am înghesuit în sala de festivități. Chiar dacă anul acesta este unul atipic, D.A. nu ne lasă fără spectacole și inspirație.

De când a început acest an școlar, departamentul de organizare (OrgaTeam), în colaborare cu întreaga echipă, a realizat două evenimente majore: unul fiind recrutările și unul fiind cel de halloween. Faptul că mergeam la liceu în sistem hibrid a oferit speranță ca atât audițiile, cât și interviurile vor putea totuși să fie ținute ca și în anii trecuți, dar această „speranță” a fost doborâtă de închiderea liceului. Norocul nostru este că D-ul din „D.A.” vine și de la „descurcăreț”: colegii noștri s-au reorganizat foarte rapid și, în final, toate interviurile au fost ținute pe Zoom, după revizuirea scrisorilor de intenție, fotografiilor și filmulețelor în care fiecare artist/ă își dezvăluia talentul, iar rezultatele au fost trimise pe mail. În mod normal, la început de an se organiza o ședință pentru a face cunoștință, dar și aceasta a fost ținută pentru prima oară în online. Mutându-ne atenția pe cea de-a doua provocare, Lazărween, festivalul s-a desfășurat sub forma a trei concursuri online. Membrii noi au intrat în acțiune chiar din a doua zi după interviuri și, într-o singură săptămână, au reușit să pună la punct, alături de coordonatori, toate postările, story-urile, anunțurile, graficile, conceptele de concursuri și, mai ales, premiile. Și de data aceasta, ca în spatele oricărui eveniment al D.A., a stat foarte multă muncă, însă diferența a fost că s-a desfășurat în spatele ecranului, în loc de spatele cortinei.

Se apropie sărbătorile cu pași repezi, așa că cei de la D.A. au pregătit numeroase surprize, chiar și în mediul online. Au conceput un eveniment de amploare, care să ne distragă atenția de la pandemie și să ne ridice moralul. Acest eveniment va fi intitulat „25DaysOfDA” și va începe pe 1 decembrie. Cu toții am ascultat cel puțin o dată, dacă nu obsesiv, melodii de Crăciun. Departamentul de muzică va posta interpretări ale celor mai populare piese de sărbători, care să aducă spiritul Crăciunului în sufletele noastre, de la distanță, așa cum ne impune acest an controversat. Cei de la foto vor da culoare paginii de instagram, adăugând poze tematice. La dans, vor face un countdown, un fel de advent gift calendar pentru urmăritori. Astfel, în fiecare zi, până la Crăciun, vor posta un scurt dans pe melodii de sezon, la story.

Deși nu știm ce ne rezervă viitorul, echipa de la dans are deja un proiect pe termen lung, a cărui desfășurare va fi tot online, pe Instagram. Colegii noștri lucrează la niște „episoade”, care vor surprinde dansuri deosebit de sugestive. Acestea sunt precum un puzzle, constituind o poveste de amploare, pe tema „problemele adolescenților”. Cele mai importante obiective pe care acest departament, dar și celelalte, își propun să le atingă în viitorul apropiat sunt: dezvoltarea personală, exprimarea emoțiilor prin mișcare, muzică sau fotografii, precum și ieșirea din zona de confort.

Departamentul artistic este o sursă de inspirație pentru toți lăzăriștii și nu numai. Vă propun să dați un follow pe instagram paginii lor (@departamentul.artistic) pentru a vă bucura de suprizele ce urmează, fiindcă nu veți regreta.

Contact Us