Willtitude și sala 231- strada vieții și a surprizelor

Foto: Bianca Preda

Tehnoredactor: Sara Sârbeanu

Am intrat pe ușa Monicăi cu gândul că o informație în plus nu strică și am ieșit după prima sesiune cu realizarea că am nevoie de mai multe informații. Le-am primit de-a lungul timpului, din vocea caldă a Monicăi, din lacrimile noastre, grupa de marți – o grupă formată doar din fete, toate având sentimentul că suntem unde trebuie să fim. Un sentiment unic, să fii unde trebuie să fii. În fața Monicăi l-am simțit pentru prima oară. Nu am avut niciodată curajul să-i spun acest lucru, dintr-un motiv pe care nu l-am descoperit încă. Știu însă, ca ea și-a dat seama de sentimentele și trăirile fiecăruia dintre noi. Are mereu privirea aceea de „mă uit direct în sufletul tău”, într-un mod liniștitor și lipsit de judecată.

Săptămână după săptămână am ascultat atent tot ce avea această persoană, despre care nu îți dădeai seama unde începe și unde se termină, de spus. Monica Matei (mind shaper), Monica, cum au știut-o toți participanții de la curs sau o sursă nesfârșită de informații, cum am știut-o eu încă din prima zi, cum o știu și astăzi și cum o sa îmi amintesc mereu de ea.

După discuția cu Doina, o altă participantă din program, am realizat că experiența noastră a fost destul de asemănătoare. A început prin a-mi spune că și-a dat seama abia după începutul cursului că este ceea ce are nevoie. Inițial, însă, a început datorită educației primite și felului în care au format-o părinții ei, anume: să ia orice oportunitate primește de la viață, pentru că aceste șanse vin o singură dată. Ne-am dat seama că Monica ne-a transmis un principiu comun, acela că este mai important, atunci când mergi pe „strada vieții și a surprizelor”, să vezi ce se afla pe margine, nu să te grăbești la destinație. Într-adevăr, Monica a făcut ca drumul să fie o destinație plăcută și, pentru această mentalitate, îi datorez tot ce am reușit, o să reușesc și, cel mai important, fericirea cu care reușesc să ratez „recompensa”.

Rareș (MTM- mental toughness model) a avut o experiență diferită față de a mea, ceea ce m-a bucurat, întrucât mi-a plăcut să aud o părere diferită. Pentru el cursul acesta a fost o modalitate de a-și dezvolta esența bună pe care o avea deja. A făcut o comparație frumoasă, spunând că el se simte aici ca la Hogwarts, din filmul Harry Potter: „Monica poate să tragă oricând de o trapa și să ne trimită în etern”. Nimic mai adevărat, pot spune cu mâna pe inimă că la Willtitude, fie că se ține în sala 231 sau pe platforme cum este zoom-ul, totul pare posibil.

Astfel, recomand tuturor programul Willtitude, fie că vă doriți o schimbare, fie că vreți să știți mai multe despre cine sunteți. Despre o experiență unică, frumoasă, care mi-a schimbat viața.

Contact Us