Secretul persoanelor independente și pline de bani

Cum ar arăta viața dacă orice ne-am imagina ar putea deveni realitate peste noapte? Dacă orice dorință ne-am pune s-ar împlini din simpla putere a unei intenții? Cu ce ai începe? Poate cu cel mai nou model de iPhone pe care erai gata să îți cheltui toți banii economisiți ani la rând din alocații și burse? Sau probabil un loc rezervat la universitatea visurilor tale? Faimă? Bani? Iubire? Bilete la Neversea? Știu că măcar una dintre opțiunile anterioare ți-a atras atenția, așa că ia un pix și o foaie și fă-ți lista de “cumpărături”, deoarece (în limitele și sub scepticismul legilor fizicii) orice îți dorești poate fi al tău conform fenomenului care a luat prin surprindere întreg internetul.

Popularizată recent prin aplicația TikTok, Legea Atracției Universale (mai bine cunoscută sub termenul de ,,manifestation” pe platformele sociale) este un concept ce aparține curentului New Thought, care are la bază afirmația ,,atragi ceea ce ești și devii ceea ce gândești, simți și faci.” Se consideră că logica din spatele acestui fenomen este legată de principiul acțiune-reacțiune. Ca urmare, orice gând și intenție pe care le avem, în teorie, ar atrage energii similare în viața noastră. Înainte ca acest articol să se transforme într-o lecție de fizică controversată, pe scurt, se crede că primim ceea ce ne dorim, fie că o facem conștient sau inconștient. Așadar, atragem toate experiențele și persoanele care ne marchează viața, inclusiv nota aia de la istorie.

Deși adepții curentului susțin că acest concept este fondat chiar pe inițialele legii descoperite de Isaac Newton, știința tinde să-l reducă la cel mult noțiune filosofică, mai degrabă decât fizică, din cauza dovezilor enigmatice și a naturii autoselective a experiențelor pozitive care ar trebui să îi afirme legitimitatea. 

Având în vedere latura controversată a acestui subiect, ,,adevărul” despre Legea Atracției tinde să fie unul subiectiv, bazat pe opinii și experiențe personale. Pentru a înțelege conceptul mai bine, cheia ,,atragerii a tot ceea ce ne dorim în viața noastră” se rezumă la 3 pași principali, conform opiniei adepților:

1. Prima regulă constă în a avea o fire recunoscătoare și o perspectivă pozitivă, atât la nivelul imaginii despre persoana proprie, cât și în modul în care privim evenimentele și oamenii din viața noastră. 

2. Încrederea este esențială în acest proces, motiv pentru care a doua regulă este a avea certitudinea că dorința pe care încercăm să o facem realitate se va materializa fără niciun dubiu. Pentru a facilita acest pas, se intervine cu anumite metode care acționează asemenea unui Efect Placebo, înzestrând încrederea necesară care este fundamentală în folosirea Legii Atracției. Câteva metode sunt: vizualizarea (imaginarea repetată a unui scenariu specific), scrisul (scrierea repetată a unei afirmații care se dorește materializată),  asocierea dorințelor cu obiecte (asemenea unui talisman), crearea unei plăci de viziune (o colecție de poze, obiecte, citate, pe o placă, în care se regăsește intenția pe care o are persoana), etc. Toate aceste metode au nevoie de o explicație mai detaliată și la rândul lor pot fi împărțite în alte numeroase moduri de abordare.

3. Înainte ca toată lumea să înceapă să îl ,,vizualizeze” pe Adrian Minune oprind în fața casei lor și oferindu-le o pereche nou-nouță de AirPods (ceea ce teoretic nu e imposibil), „ingredientele” cheie în întreg procesul se presupun a fi acțiunea, interesul și munca proprie.

Chiar dacă visul de a lua zece pe linie fără a deschide o carte este spulberat, practicanții susțin că, folosind doar metodele prezentate în cel de al doilea pas, au reușit sa realizeze atât lucruri minore, precum primirea unui mesaj neașteptat de la o persoană cunoscută, cât și rezultate ca modificarea trăsăturilor fizice.

Cu toții am crescut cu bunici care ne repetau să avem grijă ce ne dorim sau cu reclamele din mijlocul unui videoclip de pe YouTube, în care un ,,milionar” susținea că secretul succesului se rezumă numai la mentalitatea abordată, dar unde se trage mai exact linia între mindset și scuza de a ne irosi timpul visând la un viitor imaginar, care există doar în mințile noastre? Fie că logica sau nevoia de a evada din realitate construiește principiul Legii Atracției Universale, un singur lucru este cert, noi ne construim viitorul.

Foto: Daria Grigoroiu

Contact Us