It’s all about rock

Pe 14 august, după mai bine de 9 ani, „the Metallica family” din România se reunește pe Arena Națională. Este o altă zi toridă de vară în București, de data asta străzile fiind invadate de fanii celebrei formații heavy metal. Străini ce se luptă cu bagaje în fața hotelurilor din centru, veterani ai genului muzical, adolescenți cu tricourile cu albumele consacrate ale formației, dar și familii aflate la prima experiență a unui concert atât de amplu.

Pe cei aproximativ 50.000 de oameni strânși în arenă îi unește muzica, dar și ideea de a-și (re)vedea idolii. A fost un concert maraton de două ore și jumătate, ceea ce ne arată că Metallica nu a îmbătrânit. Piesele de pe noul album au alternat cu cele ce au adus faima formației, iar spre deosebire de orice alt concert din cadrul unui festival, conexiunea ce s-a format între fani a fost unică. Arena pur și simplu vibra pe refrenul de la „Master of puppets” și „Seek & destroy”, zeci de mii de telefoane au fost aprinse pe „Nothing else matters”, iar momentul surpriză din partea lui Kirk și a lui Robert a pătruns în inimile tuturor – cei doi au cântat „De vei pleca” (Iris).

Grafica de pe scenă și jocul de lumini și flăcări au fost doar câteva elemente care au completat experiența concertului. Spre deliciul fanilor, au fost aruncate zeci de pene de chitară, iar printre norocoșii „prinzători” m-am numărat și eu. Am părăsit stadionul cu un zâmbet larg pe față, cu gândul că voi înrăma brațara textilă și pana. Poate doar îmbrățisarea prietenilor mei m-a readus cu picioarele pe pământ: „Hai că am făcut-o și pe-asta”.

Metallica a donat tot miercuri seara suma de 250.000 de euro pentru proiectul #NoiFacemUnSpital, iar la scurt timp după concert, pe canalul lor de Youtube, a fost postat „Thank you, Bucharest!”.

Text & Foto: Ina Câmpan

Contact Us