O filă din istoria sportului românesc

Iunie 2018, Arena Națională – Simona Halep revine în țară, după o victorie mult râvnită la Rolland Garros. Unde va ajunge? Cât de departe va merge?

Viitorul „noului brand 100% românesc” părea incert. Evident, presa și specialiștii erau împărțiți în două tabere: cei care o vedeau pe Halep câștigând următoarele turnee de Grand Slam, fără milă pentru adversare, iar ceilalți care pretindeau că Simona, dacă va mai fi vreodată campioană, va reuși cu mult noroc doar pe zgură. În decursul unui singur an, a fost lăudată, premiată, apreciată, dar și foarte criticată, poate chiar batjocorită. Viața unui sportiv nu e presărată doar cu trofee și finale de Grand Slam, lucru pe care românii au tendința de a-l uita. Simona Halep joacă în primul rând pentru ea, apoi pentru România, iar faptul că se gândește atât de mult la noi ar trebui să ne fie suficient.

Halep a pornit de jos, jucând tenis cu pereții vecinilor din Constanța, într-o țară unde copiii nu au posibilitățile unei cariere strălucite în sport. Iar după fiecare victorie sau înfrângere revine în țară, tot în România, cu mai multă speranță. Ne-a arătat tuturor că este o campioană, că este în forma ei cea mai bună.

Wimbledon a fost o mare surpriză pentru români, pentru englezi, pentru lumea tenisului în general. După fiecare meci, posibilitatea de a ridica trofeul prindea ușor contur. Simona nu este înaltă, nu este teatrală, ci a ajuns în vârf muncind cum puțini dintre noi ar putea. I-a cucerit pe englezi, i-a făcut să se aplece în fața ei după o finală ce va rămâne în istorie.

Nu știu dacă pot spune că sunt mândră că sunt româncă datorită Simonei (cum se înghesuie acum majoritatea) sau dacă voi învăța vreodată să joc tenis, dar ea mă învață să cred în visul meu, indiferent că-l voi realiza în țară sau în străinătate. Sper ca măcar de data aceasta să-i fie respectată dorința de a se întâlni în București cu fanii ei într-o piață, nu pe un stadion.

Regina de la Wimbledon va reveni cât de curând în țară, iar datoria noastră rămâne aceea de a ne mândri cu o stea în continuă ascensiune.

If they think your dreams are crazy, show them what crazy dreams can do!

Text: Ina Câmpan

Contact Us