10 tipuri de lăzăriști

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”. „Pentru unii un liceu, pentru noi un mod de viață”. La cât de des auzi asta când intri în liceu, nici nu te mai miri că în cazul unora chiar se aplică și, odată intrați în Lazăr, încearcă disperați a se conforma unor reguli nescrise pentru a face parte dintr-un anumit grup. Spiritul lăzărist poate să apară în inimile unor tipologii variate de elevi și, deși nu este bine să categorisim, am încadrat lăzăriștii în zece categorii – așa, de dragul artei.

1. Smartypants – se comportă de parcă știu totul. Să fim sinceri, probabil știu mai multe decât tine legat de orice subiect ce poate fi abordat din punct de vedere academic. Medie perfectă – dacă, Doamne ferește, se întâmplă, fiindcă în ciuda aparențelor, sunt și ei oameni, ființe imperfecte, să ia un 9, îl consideră unul dintre cele mai notabile eșecuri din viața lor. Deseori, se angajează în dezbateri intense cu cei care susțin mândri, după ce au luat un 4: „Dacă ai note bune, nu înseamnă că ești inteligent!” (scuză pe care am folosit-o și eu, și tu, ca să ne ascundem frustrarea cauzată de treiul ăla de la bio).

2. The mess – mereu întârzie (și probabil a fost în pericol de a avea media scăzută la purtare de câteva ori, dar știți voi: Carpe diem!). Clar, dependent de cafeină. A renunțat de mult la a încerca să-și mai ascundă cearcănele provocate de prioritizarea serialelor în schimbul somnului și, deși își adoră prietenii, deseori preferă să vegeteze în camera lor decât să își consume energia necesară unei ieșiri în oraș. Tricouri XXL și messy bun dus la nivelul următor.

3. Party animal – îi auzi în fiecare săptămână vorbind de cât de mult s-au distrat ei în club și despre cum nu înțeleg persoanele care nu au mers niciodată într-unul. În zilele de vineri și sâmbătă, nu vă uitați pe instagramul/ snapchatul lor, deoarece veți ajunge să învățați poziția exactă a fiecărei mese din Silver Church, chiar dacă nu ați pășit în viața voastră pe acolo. Feedul lor este format în principal din poze în care își acoperă fața cu o sticlă de bere.

4. Hypebeast – avem Zippo Supreme, dar nici măcar nu suntem fumători, Yeezy în picioare (wow, într-adevăr, ești prea fresh!), tricou off white și, desigur, hanorac Bape. Se plimbă pe holurile liceului, cu o încredere debordantă, în speranța că cineva le va complimenta outfitul. Cum speranța moare ultima, de cele mai multe ori, chiar se întâmplă. Astfel, savurează din plin cele cinci secunde în care chiar se simt în centrul atenției. Curând, magia dispare și iar se simt singuri și triști, așa că se agață disperați de gândul achiziționării celui mai nou model de jordani și le revine zâmbetul.

5. Extra – persoane condimentate cu glitter. Gesticulează constant, își dau ochii peste cap din cinci în cinci minute și au o mulțime de pauze dramatice, doar în caz că nu ți-ai dat încă seama că ele au dreptate și tu nu. Sunt aproape mereu overdressed, pentru ele nu există noțiunea de casual, nici în dicționar, nici în garderobă. #makeupgoals. Sarcasmul este modalitatea prin care își manifestă afecțiunea, mai puțin în situația în care chiar nu te suportă – atunci cred exact ceea ce spun. Adoră atenția, pentru că după cum afirmă chiar ele: „Nu devii extra, ci te naști să fii extra”.

6. Basic people not so basic – nici nu știați că sunteți în același liceu până când ironia sorții vă aduce împreună în cadrul uneia dintre activitățile extracurriculare pentru care este renumit Lazărul (amândoi știți că ați mers la „Treptele succesului” doar ca să scăpați de ore). Începeți să vorbiți și ușor-ușor vă dați seama că vă place aceeași aromă de înghețată, că ați plâns amândoi la „Bohemian Rhapsody” și că v-ați luat amândoi bilete la concertul ăla mișto de luna asta. Brusc, deveniți cei mai buni prieteni pe viață sau mă rog, cel puțin până se termină liceul.

7. Attention seeker – vorbesc încontinuu: în timpul orelor, în pauză, în curte, la baie, la bufet. Nu contează că poate vocea lor ți-a provocat două migrene în aceeași zi, lor le place să se audă vorbind. Adoră atenția, pozitivă sau negativă, motiv pentru care se dau în spectacol non-stop. Glume proaste, foarte proaste, la care râzi și tu prima dată, a doua oară schițezi un zâmbet din politețe, iar de la a treia oară deja îți vine să te dai cu capul de pereți (sau să-i dai pe ei, decizia ta).

8. Rocker– arată incredibil în geci de piele. Își iau mereu căștile, oriunde ar merge, iar din această cauză îi vezi deseori prin curtea liceului etalându-și talentul printr-un headbanging nebun (acesta ar fi momentul să le lași puțin spațiu în cazul în care nu vrei să te trezești cu un cap în gură). Dacă se simt puțin mai antisociali, își vor pune căștile chiar dacă nu ascultă muzică pentru a evita orice formă de interacțiune umană.

9. Artsy – feed de invidiat, șosete cu „Noapte înstelată” de Van Gogh și haine cât mai colorate. Frecventează cafenele precum „Acuarela”, ocazional muzee, săli de cinema și librării. Au #goldenhourselfies în care spre deosebire de majoritatea persoanelor normale, chiar arată bine. Sunt dependenți de fotografie și probabil sunt membri ai departamentului artistic, ai trupei de teatru AS sau ai revistei (doar de asta au venit în Lazăr)

10. Manele lover – se plimbă cu boxa lor peste tot și chiar când intră profesorul pornesc „Vreau să beau cu frații mei”. Deși în activitățile școlare nu se fac remarcați datorită memoriei lor, vei fi surprins când vei vedea că sunt capabili să-ți facă noi dedicații în fiecare zi, ba chiar să știe fiecare vers al manelelor respective. Când se simt mai încrezători și dornici să încerce ceva nou, vor opta pentru Abi sau 5Gang.

Text: Andreea Tudor
Grafică: Diana Ursu

Contact Us