November reads

Noiembrie înseamnă o lună plină de frig și gri, o perioadă de trecere de la Halloween la Crăciun. Și dacă sunteți toți la fel de entuziasmați ca mine când vă gândiți la cadouri, brăduți și colinde, o să fiți de acord că noiembrie nu e decât o colecție de prea multe zile ce ne desparte de cea mai îndrăgită sărbătoare a anului. Așa că am întocmit o listă de cărți pe care să stați să le citiți la căldurică în așteptarea lui decembrie.

REGATUL SPINILOR ȘI TRANDAFIRILOR — Sarah J. Maas

Dacă nu ai citit cartea asta până acum, îți promit că ea, împreună cu celelalte volume, o să te transpună într-un basm din care nu vei vrea să ieși. Un basm repovestit, de fapt. Cartea e varianta mai eroică a poveștii „Frumoasa și Bestia”, în care Frumoasa (adică Feyre) e mai mult decât pare: o fată plină de șarm, cu foarte mult curaj și încăpățânare. Spoiler: personajul malefic e genul de personaj rău de care te îndrăgostești.

CERNEALA — Fernando Trias de Bes

O carte de suflet: „Cerneala” e o poveste scurtă despre un librar, un matematician, un editor care nu a citit niciodată o carte până la capăt, un corector stilistic care nu a mai creat texte de multă vreme și un tipograf ce vrea să imprime cu o cerneală care dispare de îndată ce literele au fost citite. Nu o să o poți lăsa din mână și, când o vei termina, îți vei dori să o citești din nou.

THE REST OF US JUST LIVE HERE — Patrick Ness

Patrick Ness, cunoscut pentru cartea „A Monster Calls”, revine cu o poveste care nu doar că îți acaparează sufletul în totalitate, dar te face să simți că faci parte din ceva mai mare decât credeai până acum. Asta pentru că el prezintă viața unor oameni, adolescenți normali, ce își trăiesc viețile lor normale, cât timp adolescenții „indie” se luptă cu forțe supranaturale și sunt protagoniștii unor cărți fantasy. O carte ce reușește să facă banalul tău să pară extraordinar prin simplul fapt că este, ei bine, relatable.

Și, cât timp am să sper că o să-ți găsești răbdarea să aștepți încă treizeci (sau mai multe) zile până la Crăciun printre paginile cărților pe care ți le-am recomandat, am să mă afund în noua creație a lui John Green, cu cănuța festivă de la Starbucks de rigoare.

Text: Yasmina Popa
Foto: Alexia Chinginău

Contact Us