Timp, încotro mergi? #3

Raul, 12 G

 

Raul, ce vei regreta cel mai mult după terminarea liceului?

 

Raul: Faptul că nu o să-mi mai văd colegii și profesorii, pe care i-am admirat foarte mult. Și toată atmosfera din liceu a fost grozavă și-o s-o regret.

 

Când ai inceput să te gândești serios la ce vrei să faci după terminarea liceului? Te-au făcut experiențele din liceu să te răzgândești?

 

Raul: Da, eu am intrat la profilul uman, la științe sociale, dar în a noua am început să fac fizica mai serios cu o doamnă profesoară foarte bună și de atunci am început să mă gândesc că aș putea să fac ceva pe latura de real. N-a fost o idee concretă până în clasa a unsprezecea, când am decis să dau la Politehnică. Acum chiar m-am pregătit și sper că totul o să fie bine.

 

Mult succes. Ai vreun sfat pentru bobocii care vor veni în toamnă sau pentru viitorii elevi de clasa a douăsprezecea?

 

Raul: Bobocilor le-aș spune să fie cu mintea deschisă și să nu asculte de prejudecățile cum că aici ar fi fițoși, pentru că nu e adevărat. Și pentru cei de a doișpea de anul viitor, în primul rând le urez mult succes, pentru că o să fie un an destul de greu. Le-aș spune să nu se alarmeze că vine Bacul, să ia totul ușor și o să fie bine.

 

 

Lucian, 12 H

 

Ce vei regreta cel mai mult după terminarea liceului?

 

Lucian: Bună întrebare. Probabil că atmosfera asta mămoasă, protectoare. La facultatea o să fie mai greu, mai al naibii.

 

Care e cea mai mare realizare sau lecție de viață la care ai ajuns după 4 ani de liceu?

 

Lucian: Să fii tot timpul „tu”. Cred că e cel mai important lucru în viață, nu doar în liceu. Trebuie să fii „true to yourself”.

 

Ce sfaturi ai pentru bobocii care vor veni în toamnă? Dar pentru viitorii elevi de clasa a douăsprezecea?

 

Lucian: Pentru boboci: nu e chiar atât de rău precum pare. Pentru cei care o să treacă a doișpea: o să treacă repede.

 

 

Silvia Boboc, 12 I

 

Mă aflu acum alături de Silvia Boboc de la clasa a XII-a I. Bună, Silvia!

 

Silvia: Bună!

 

Întâi și-ntâi, vreau să te-ntreb: ce ai vrea să faci după terminarea liceului? Care sunt planurile tale și de ce?

 

Silvia: Aș vrea să dau la Facultatea de Drept, pentru că, după ce am vizitat site-urile tuturor facultăților, am decis că aceasta ar fi cea mai potrivită pentru mine. Acolo mi-e locul.

 

Okay, următoarea întrebare: cum crezi că a fost experiența ta de liceu diferită de o experiență normală de liceu, de o experiență standard? Cu ce a fost specială?

 

Silvia: A fost foarte frumoasă și specială – cred eu – datorită numeroaselor activități la care am avut șansa să particip.

 

Poți să ne dai un exemplu?

 

Silvia: Da, sigur: clubul de dezbateri, diferitele excursii, conferințele,…

 

Perfect: Ne-ai convins! Și, ei bine, dac-ar fi să dai un sfat generației care începe acum liceul, care ar fi?

 

Silvia: Să se axeze foarte mult pe dezvoltarea lor personală, să-și facă prieteni și să participe la cât mai multe activități extrașcolare. Cam atât.

 

Text: Vlad Adamescu și Teodor Grama
Foto: Monica Seiceanu

Contact Us