Timp, încotro mergi? #2

Raluca, 12 D

 

Care este cea mai plăcută amintire pe care o ai cu profesorii?

 

Raluca: Pentru mine, Lazărul a însemnat mult mai mult decât în mod obișnuit- sunt aici din clasa a V-a, iar unii profesori din gimnaziu au continuat să-mi preda și în liceu. Cred că cele mai frumoase amintiri cu profesorii au avut loc în afara orelor: în excursii, în timpul liber petrecut cu ei.

 

Ce sfat le-ai da viitorilor elevi de clasa a XII-a?

 

Raluca: Să profite la maxim de ce-a mai rămas din vara aceasta dintre clasele a XI-a și a XII-a, dar și de clasa a XII-a ca atare – este ultimul an alături de acești oameni, iar BAC-ul și admiterile vor fi în regulă.

 

Care sunt planurile tale de viitor?

 

Raluca: Eu o să plec la University of Glasgow, în Scoția, unde o să studiez neuroștiințe. Cu toate astea, nu mă aștept să rămân neapărat acolo. Iau în calcul și posibilitatea de a mă întoarce aici și, cum a spus și domnul director, să pot iubi în continuare Lazărul.

 

 

Maria, 12 E

 

Descrie experineța ta din liceu în trei cuvinte.

 

Maria: Dacă ar fi să folosesc doar trei cuvinte: minunat, provocator și… scurt.

 

Cum te-a ajutat liceul să evoluezi ca persoană?

 

Maria: Înainte, pot spune că nu eram prea preocupată de mine, persoana din mine – unicul meu focus era studiul. Pe parcursul liceului, am descoperit cât de mult te ajută să-i observi pe cei din jur, să-ți faci prieteni noi și să ai parte de experiențe de tot felul, pentru a te dezvolta.

 

Dacă ai putea schimba un lucru din acești ani, ai face-o?

 

Maria: Da, m-aș implica în mai multe activități și aș încerca să trec peste frica de necunoscut, pe care acum o accept cu inima deschisă.

 

 

Anamaria, 12 F

 

Anamaria, care e cea mai importantă realizare sau lecție de viață la care ai ajuns după patru ani de liceu?

 

Anamaria: Nu trebuie să judeci oamenii după prima ta impresie, de fiecare dată te vor surprinde, în bine, de cele mai multe ori. Mediile sau felul în care se îmbracă nu sunt relevante pentru modul lor de a fi. În realitate, chiar nu au nicio legătură.

 

Ai vreun sfat pentru bobocii care vor veni în toamnă sau pentru viitorii elevi de clasa a douăsprezecea?

 

Anamaria: Le-aș sugera să încerce să interacționeze cu cât mai multe persoane de la clase cât mai diferite, nu numai în cadrul specializării lor. Dacă sunt la real, să vorbească şi cu cei de la filo și cu cei de la socio – au multe de învățat unii de la alții.

 

Ce a însemnat pentru tine clasa a douăsprezecea? Cum a fost diferită față de ceilalți ani de liceu?

 

Anamaria: Spre deosebire de colegii mei, care dau, mulți dintre ei la medicină, pentru mine a fost ceva mai relaxată, așa că am putut să petrec mai mult timp cu diverse persoane și să văd totul dintr-o perspectivă ceva mai matură decât în clasa a noua sau a zecea. Am putut să înțeleg mai bine, să iert și să dezvolt relațiile din primii trei ani.

 

Text: Anca Simion şi Vlad Adamescu
Foto: Monica Seiceanu

 

Contact Us