6 motive pentru care să urmăriți neapărat emisiunea „Bravo, ai stil!”

Dacă nu sunteți familiarizați cu noțiunea de „Bravo, ai stil!”, pot să vă spun doar că ați pierdut mult în viață. Dar, ca să nu vă descurajez complet, o să vă spun că puteți să recuperați ceea ce ați pierdut. Până la urmă, spectatorii noi sunt persoanele cel mai greu de convins, așa că e cel puțin necesar să avem o recapitulare a motivelor noastre, pentru care noi toți iubim emisiunea asta.

Rezumat „Bravo, ai stil!”: 80% scandal și bârfă (căci ce ne-am face noi fără bârfă) și 20% stil, ținute.

  1. Râsul e cel mai bun medicament

Vorbesc la modul cel mai serios, șansele sunt mari să râzi până nu mai ai aer. Cunoscătorii îmi vor da dreptate. Pentru viitorii urmăritori – veți avea seri plăcute, pline de energie, în care o să râdeți, uneori în mod exagerat, în fața televizorului. De vină vor fi în special jurații, care au un umor destul de ușor de recunoscut și care prinde extrem de repede. Pe parcursul edițiilor emisiunii, îi veți cunoaște din ce în ce mai bine pe experții în modă. Narcisismul Iuliei Albu, comentariile interminabile ale lui Maurice Munteanu și „râsul de cal” al Ralucăi Bădulescu sunt pur și simplu irezistibile. Nu că am avea de ales, în condițiile date, dar asta e altă discuție pentru altă dată.

  1. Glumele zilnice de pe rețelele de socializare

E neplăcut să deschizi Facebook-ul și să vezi niște imagini pe care nu le înțelegi, mai ales dacă au un asemenea potențial de a te amuza. De la un punct, toate pozele editate și glumele de interior devin agasante din simplul motiv că nu știi despre ce e vorba, și parcă ți-ai dori să râzi alături de ceilalți. Așa că, începi să urmărești și tu emisiunea. Brusc, altă viață! Înțelegi glumele referitoare la „Bravo, ai stil!”. Ai intrat în rândul lumii, felicitări!

  1. Ceartă și scandal

Când auzi cuvintele ceartă și scandal, mintea ta fuge automat la un aspect negativ. Dar asta nu trebuie să se întâmple când vine vorba despre „Bravo, ai stil!”. Conflictele dintre concurente sunt amuzante și palpitante, te țin cu sufletul la gură. Și ce le place românilor mai mult decât cearta expusă la televizor? Răspunsul e: „Nimic”, dacă luăm în calcul audiența în continuă creștere a noii telenovele moderne.

  1. Cultură pe pâine

De când urmăresc emisiunea, mă simt mult mai inteligentă. Am învățat cuvinte și expresii noi,mai ceva ca la școală. Înainte de celebrul show, nu știam de existența cuvintelor: „mopsic”, „moțofleică”, „fetițistic”, „fleșcăială”. Datorită ei, pluralul anumitor substantive a fost reinventat: un coc, două cocuri (greșit!!!), forma corectă este „coace”.

Mai mult decât atât, emisiunea abundă în figuri de stil, în special în metafore. „Zburătăcenia aia care arată groaznic” este o metaforă pentru un accesoriu de pus pe cap. Să nu mai amintesc de referirile literare pe care le fac jurații: se spun citate din cărți, sunt recomandate cu căldură operele clasicilor ruși și, în mod evident, orice greșeală gramaticală este taxată fară indulgență, necruțători sunt oamenii ăștia!

  1. Stil

Având în vedere că emisiunea este difuzată 6 zile din 7, e imposibil să nu prinzi o idee, un gust aparte pentru un anumit stil vestimentar, un comentariu din zbor, un styling la care nu te gândisei până acum, sau cel puțin niște imaginație. Înveți și tu câte ceva din comentariile juraților, mai vezi un tricou care îți place și te gândești că ți-ar sta bine cu el, mai te trezești și tu la realitatea pe care ai ignorat-o până acum. Un adevărat deschizător de drumuri! Când nu mai știi cum să te îmbraci sau cum să-ți accesorizezi ținuta, „Bravo, ai stil!” este soluția. Mereu aici, mereu pregătit.

  1. Opulență și brand-uri

Costume și sandale de peste 2000 de dolari, opulență întinsă la cote inimaginabile, principiul „dacă ai bani, atunci îți permiți haine scumpe, rezultă că ai stil” – câteva idei după care se ghidează emisiunea. Și ție îți place să te uiți și să îți spui în sinea ta „Ce mi-aș dori pantofii ăia…” Până faci rost de suma mare de bani, „Bravo, ai stil”, îți ține de urât. Va fi mereu acolo, sezon de sezon. Aproape că ne trece dorul de haine de firmă, când le putem vedea etalate zi de zi, în toată splendoarea lor. E ca un fel de psihoterapie.

Sper că ați prins nota ironică. Am prezentat 6 motive , însă singurul pentru care am putea să urmărim „Bravo, ai stil!” este pentru amuzament, ca să „facem mișto” de ce se întâmplă acolo. Atât.

Articol: Ioana Răducanu

Foto: Andreea Lazăr

Contact Us