TACI-scurtmetraj de Rebecca Rauh

7 zile.

Emoție.Pasiune.Muncă…Și așa a apărut TACI.

Dacă nu ați avut ocazia să fiți alături de noi în Sala de Festivități a liceului, să stați cu sufletul la gură aproximativ 20 de minute, iar la final să rămâneți holbându-vă la ecran, pentru simplul motiv că nu vă vine a crede că s-a terminat, –și încă cum s-a terminat!-aveți acum șansa de a afla ce ați pierdut. Și toate motivele pentru care trebuie să vă pară rău din cauza asta.

Totul începe cu petrecerea lui Victor.Și se sfârșește cu adevăratul început- Sofia.

Dans, muzică și distracție- cam așa arată atmosfera de la petrecerea găzduită de Victor, unde se află și protagonista noastră, Rebecca.Totul e normal-ca orice altă petrecere. Asta până când o întâlnește pe Sofia, și totul se schimbă. Rebecca ajunge să simtă o conexiune puternică, imediată între ea și ‘noua ei prietenă’. Dar ce se întâmplă atunci când, a doua zi, nimeni nu a văzut sau auzit nimic despre o așa zisă Sofia? Când după o seară așa minunată, ea e de negăsit? De parcă a dispărut de pe fața pământului. De parcă…de parcă nu a existat.

Rebecca suferă o dramă a copilăriei, ce îi marchează întreaga viață. De la un simplu joc de-a v-ați ascunselea, aceasta ajunge să își piardă cea mai bună prietenă, pe Sofia. Micuța blondă se lasă atrasă de dulcegăriile unui străin, lăsând-o astfel pe Rebecca numărând lângă un copac, așteptând să ajungă la final pentru a-și găsi prietena. Ceea ce nu știa Rebecca de atunci era că nu avea să o mai vadă vreodată, decât în mintea ei. Cu timpul, Rebecca ajunge să sufere de o boală mentală, schizofrenie, să fie nevoită să meargă la psiholog și să urmeze un tratament. Crescând, a ascuns suferința și povestea legată de prietena ei din copilărie undeva în spatele minții, atât de adânc, încât nici nu și-o mai amintește. Asta până la petrecere, unde întâlnește o fată- pe Sofia.Însă totul e doar în mintea ei. Cum refuză să își mai ia pastilele, mințindu-și mama că o face, imaginația Rebeccăi o creează pe Sofia. Creează continuarea poveștii-cum ar fi fost dacă Sofia nu ar fi dispărut în acea zi. A doua zi, după petrecere, Rebecca merge la programarea ei uzuală cu psihologul. Când acesta aude despre cele întâmplate, îi sugerează Rebeccăi evenimentul întâmplat în copilărie, pe care aceasta, însă, îl neagă cu vehemență. Odată ajunsă acasă, amintirile se întorc.Sunt toate acolo, în capul ei. O vede pe Sofia. Micuță, blondă..prietena ei. Își aduce aminte cum a căutat-o când a terminat numărătoarea, cum nu a reușit niciodată să o găsească. Toate acele voci.. Cum a strigat-o…și a strigat-o…și a strigat-o…TACI!

Ei, acum vedeți ce ați pierdut? Scurtmetrajul este participant al festivalului Super, iar dacă va fi printre cele selectate, veți avea șansa să îl vedeți și acolo.

În spatele acestei povești ce, trebuie să recunoașteți, vă lasă într-un ușor șoc, se află o echipă minunată, pe care m-aș simți foarte vinovată dacă nu v-aș prezenta-o. Oameni minunați, care au pus suflet și pasiune în ecranizarea ideilor așternute pe o coală:

Scris&regizat&montat de REBECCA RAUH

Actori în rolul principal: REBECCA RAUH, DARIA PENTELIE și GLEB KORGUNOV

Actori în rolul secundar: BIANCA MIRICĂ, FRANCESCA ANDREI, JEAN CLAUDE, TEA DRAGHICIOIU, IULIA DUMITRU, IOANA POPA, FLAVIA BANU

Filmat de: VLAD COSTIN și MITRICĂ MĂRIUCA

Fotograf- Bianca Mirică