New year, same me

La început de an, mulți dintre noi ne spunem “New year, new me.” în încercarea de a șterge cu buretele toate dorințele pe care nu le-am putut îndeplini până la miezul nopții și a scrie unele noi, în speranța că următoarele 365 de zile vor fi suficiente să reușim. Pentru unii dintre noi a devenit o tradiție prin care schimbăm acele caracteristici care ne-au făcut să o dăm în bară, dar care, fără dar și poate, sunt mai înrădăcinate în noi decât am vrea să credem.

Dacă bunătatea ta de-a lungul anului nu ți-a adus decât dezamăgiri, de exemplu, nu înseamnă că trebuie să te transformi în mama vitregă a oricărei prințese. Ce ar trebui să faci, totuși, e să alegi cu cine să îți împarți această calitate.

Nu trebuie să te schimbi totalmente la început de an ca să supraviețuiești; în schimb, ai putea să îți dai un “upgrade.” Încearcă să faci aceleași lucruri care te definesc într-o altă formă, mai nouă- exact ca și cum ai schimba puțin ruta în drum spre casă. În loc să treci de la mersul pe jos la autobuz, poți să o iei pe străduțe noi și să descoperi colțuri de oraș pe care nu le-ai mai văzut până acum.

Șansele să fii dezamăgit de rezultat sunt mult mai mici. “New year, new me” aduce cu sine presiunea de a reuși, pentru că dacă versiunea asta nu o să reușească, atunci care o va face? Și dacă totuși va avea succes, atunci ești cu adevărat tu cel care a bifat toate dorințele de pe listă?

Toate peste toate, nu trebuie să schimbi nimic. Ești la fel de puternic cum crezi că o variantă mai bună a ta ar fi. Bineînțeles, dacă decizi să porți tricouri albe în loc de tricouri negre pentru restul anului pentru că crezi că „o să îți aducă mai multă lumină în viață”, atunci nu te oprește nimeni. Nu e nimic greșit în a fi consistent.

Mai sunt mai puțin de 365 de zile (52 de săptămâni, 8760 de ore sau 525600 de minute) până când poți să-ți îndeplinești toate dorințele. Și cât o să te uiți la artificii și lumea din jurul tău o să spună “La mulți ani” încontinuu timp de un sfert de oră din nou, sper că o să fii fericit cu tine și realizările tale.

Text & Foto: Yasmina Popa