Constantin Trandafir: ce nu știi despre profesorul de sport și cum îl poți ajuta

Deși confuzia poate fi ușor de făcut, nu ne referim la personajul povestirii „Domnu’ Trandafir” de Mihail Sadoveanu, ci chiar la domnul Constantin Trandafir, profesorul de educație fizică din C.N. Gh. Lazăr, care – întâmplarea face – a predat și la liceul Mihail Sadoveanu.

Pentru a-l ajuta trebuie să strângem 20.000 pentru ca acesta să poată face tratament prin radioterapie. Contul pentru donații este RO61RNCB0318082518350001, titular Constantin Trandafir, deschis la BCR.

Cum îl văd elevii pe prof. Constantin Trandafir

Cei care nu au mai auzit de problemele de sănătate ale domnului profesor, pot găsi informații aici și aici.
Un lucru pe care nu toți lăzăriștii îl știu despre domnul Trandafir, în special cei care nu au ore cu el, este că, atunci când află că unul dintre elevii lui participă la vreo activitate extrașcolară care implică și mișcare, alocă o oră în care elevul să predea ceea ce îi place. Ștefan Toma, fost lăzărist și coordonator al Departamentului Artistic, fiind pasionat de dans, ne-a povestit cum a reușit, cu ajutorul domnului profesor Trandafir, să le dea colegilor o lecție de dans.

Domnul profesor nu este interesat doar de activitățile care se leagă de sfera sa profesională, ci de tot ce se petrece în Lazăr, fapt relevat prin prezența sa, atunci când nu are ore, la orice spectacol de teatru, dans, muzică, conferință, discurs al unui invitat ș.a.m.d. din liceu.

Andi Poroșanu, fost membru al trupei de teatru lăzăriste AS, ne-a povestit despre interesul domnului Trandafir pentru hobby-urile elevilor: „După ce a aflat că sunt în trupă, a început să mă strige «domnu’ actor»”.  Cu privire la spectacolele de teatru, Andi a adăugat că „nu a ratat niciunul”.

Un alt lucru pe care unii lăzăriști nu-l știu sau l-au uitat despre domnul Trandafir este inițierea proiectului „Lazăr Sport Relief”: o cursă atletică desfășurată în Cișmigiu pentru elevii din Lazăr, cu ajutorul căreia s-au strâns donații pentru colegii cu probleme financiare. Prima ediție, cea de anul trecut, la care au participat între 130 și 150 de elevi, a avut suficient succes pentru a fi reprodusă și anul acesta la sfârșitul celui de-al doilea semestru. Teodora Burete, cea care a făcut parte din organizarea ambelor ediții de până acum, ne-a spus că domnul Trandafir a pus accent pe partea caritabilă a proiectului și că dumnealui i-a venit ideea după ce a participat la un cros cu scop asemnănător.

Vezi articolul Dincolo de aparențe – interviu cu dl prof. Constantin Trandafir „Obama”

Dincolo de aparențe – interviu cu dl prof. Constantin Trandafir „Obama”

Pe lângă interviul luat de LZR, domnul Trandafir a mai apărut în presă atunci când Adevărul a scris un articol despre „profesorul care îi învață pe elevi cum să se apere”.

Cum îl poți ajuta pe profesorul „Obama”

În sprijinul domnului profesor Trandafir, Revista LZR organizează o campanie de strângere de fonduri numită „Team Trandafir”. Aceasta fiind în proces de planificare, mai multe detalii urmează a fi date în zilele următoare. Toți banii strânși din evenimentele culturale și sportive vor fi donați domnului Trandafir pentru a acoperi costurile tratamentului de radioterapie de care are nevoie de la Clinica Anadolu din Turcia.
Cei care vor să ajute pot distribui pagina de Facebook „Ajutati-l pe Prof. Trandafir”. Contul pentru donații este RO61RNCB0318082518350001, titular Constantin Trandafir, deschis la BCR.

Aparițiile campaniei de strângere de fonduri în presă

Echipa LZR și persoanele din spatele campaniei #teamTrandafir încearcă să aducă în atenția întregii prese acest caz. Vom acoperi, așadar, toate aparițiile din presă mai jos:

Andrei Șerbănescu

Andrei Șerbănescu

Este interesat de informatică, matematică, dezbateri academice și literatură, considerând chimia un tărâm ezoteric, fascinant și intrinsec de neînțeles. Poate în câteva secunde să tranforme un număr din baza 10 în baza 2, astfel, în momentul când a intrat în LZR avea 10001 ani (17 scris în binar). Când nu scrie în Python sau C++, se dedică revistei.