Îndrăgostește-te de artă la Acuarela Bistro

Ai căutat măcar o dată un loc retras, inedit, în care creativitatea să fie prezentă permanent? Un loc unde să te poți relaxa alături de prieteni ore întregi? Un loc unde să poți veni și singur, lăsându-ți imaginația să zboare pe un caiet de schițe?

Când am auzit că în București există un bistro numit Acuarela, nu mi-am imaginat chiar că pensulele și cutiuța clasică de acuarele vor fi — în modul cel mai firesc cu putință — pe fiecare masă din local. Ca și cum oricare dintre cei care intră în acest bistro ar putea fi pictori pentru o seară sau ar putea măcar în glumă să încerce să înmoaie pensula în apă și culoare și să atingă hârtia. Desigur, o galerie de artă te face în mod implicit să te gandești la acest lucru, dar o galerie și un bistro în aceeași casă sunt deja o invitație irezistibilă. Când vremea calduroasă revine, terasa Acuarela ne așteaptă cu umbreluțele ei colorate și limonada rece.

Până atunci, localul în sine e foarte plăcut. Aflându-se la mansardă, nu ocupă un spațiu prea larg, motiv pentru care, prima oară când intri, te poți simti ușor înghesuit. Dar atmosfera e departe de a fi sufocantă, ci dimpotrivă, se creează o armonie la care probabil nici nu te aștepți. Esti deodată cuprins de voie bună și pozitivitate.

În timp ce aștepți comanda, începi încet-încet să observi detalii care te surprind prin diversitatea lor îndrazneață. Acolo totul este foarte dichisit, precum o capsulă de timp pe care cineva s-a gândit să o deschidă publicului. Și, desigur, a făcut asta cu mici ajustări de imagine: câteva tușe de acuarelă aruncate pe scaune, pe pereți, culoare și lumină ca în orice tablou.

Tot spațiul pare totuși că este casa cuiva și asta face conceptul cu adevarat interesant: urmele viețuirii și ale intimității nu sunt șterse ca să facă loc publicului și actualității, ci dimpotrivă, sunt păstrate și puse în valoare prin diverse mici trucuri și artificii amuzante. Pare chiar că anumite indicii sunt plasate în mod special acolo pentru ca noi, cei veniți din vieți încărcate de rutină, să încercăm să reconstituim acea lume.

Meniul este scris cu mult umor și creativitate, fiind, de altfel, destul de variat. Recunosc, mi-a luat destul de mult să îmi aleg ceva, atenția fiindu-mi furată de modul original și glumeț în care sunt prezentate băuturile.Pe scurt, Acuarela este acel gen de loc în care, odată ajuns, nu vrei să pleci prea curând. Aș putea spune ca e o mică lume a artei, a tot ce înseamnă creație, dar și a relaxării. Locul merită vizitat și admirat din toate punctele de vedere!

Fotograf: Patricia Stan