„Colours”- vernisaj despre adolescență

În data de 24 martie a avut loc vernisajul expoziției naționale „Colours” a tânărului Dragoș Voicu și a Cătălinei Cosma, la F64 Studio.

Dragoș și Cătălina au colaborat în cadrul acestei expoziții pentru a surprinde spiritul adolescentin ilustrat prin stilul vestimentar al diverselor modele. Aceștia sunt de părere că, aceasta este cea mai la îndemână metodă a tinerilor de a-și exprima în mod direct personalitatea, vestimentația fiind prima caracteristică ce sare în ochi. Prima expoziție a lui Dragoș, „Teenage Dreams” a abordat trecerea copilului la adolescență, reprezentând un înaintaș al acestui vernisaj care continuă povestea începută de fotograf.

Sala de la F64 a fost umplută rapid de peste 100 de oameni de toate vârstele, de la consacrați ai fotografiei, la tineri aspiranți, prilej pentru schimbul de păreri și experiențe. Toate vocile au încetat atunci când Dragoș şi-a început discursul în care a aprofundat înțelesul temei alese pentru expoziție. Acesta a susținut că impactul „culorilor” purtătorului joacă un rol important în viața socială a junilor, transmițând un mesaj clar celor care îi observă. Fotograful Vlădoiu Doru a vorbit la rândul său despre fotografia ca știință, tehnică și exercițiu, dar care sunt completate de un simț plastic. La sfârșitul prezentării am avut ocazia de a îi pune câteva întrebări lui Dragoș.Ioana Manescu

Antonia UivaroșiCum ți-a venit inspirația pentru tema expoziției?

Dragoș: Ideea de a observa culorile din aspectul exterior al oamenilor mi-a venit în timpul colaborării cu un blog de modă și, cu timpul, s-a extins asupra întregului portofoliu

A.UAm observat că majoritatea sunt modele feminine. De ce?

Dragoș: Simplu! Femeia este „eterna muză” . Ele sunt mai receptive la ideea unui shooting.

A.U: Câtă muncă ai depus la acest proiect? Câte ore de shooting și editare, dar și de pregătit expoziția în sine?

Dragoș:  Nu am stat să contorizez. Data expoziției a fost fixată încă din august 2014, iar efortul a fost dozat gradual.

A.U: Sunt sigură că în spatele pozelor expuse stau multe altele nereușite sau nu la fel de bune. Cum ai ales pozele pentru vernisaj?

Dragoș: După shooting, de obicei aleg în jur de 5-10 fotografii care mă atrag și pe care le editez. Mă consider oarecum exigent cu imaginile mele și îmi doresc să scot ce e mai bun din ele. Mi-am dorit fotografii cât mai diversificate, perioada de lucru fiind mai 2013- februarie 2015.

A.U: Ce așteptări ai avut? Cât de mult diferă de realitate?

Dragoș: Mi-am dorit să fie mai bună decât prima expoziție. Numărul mare de oameni care au venit astă seară îmi dă încrederea că am reușit să-mi îndeplinesc obiectivul.

Ne-am bucurat să vedem rodul muncii celor doi fotografi și vă invităm și pe voi să aflați mai multe. Dragoș e un tânăr ambițios, care a reușit să-și materializeze pasiunea. Acesta promite să-și continue munca în domeniul fotografic, cu vernisaje cel puțin la fel de interesante și creative precum cel din 24 martie.