Câte umbre numeri duminică seara?

Se ține după tine, parcă e acolo mereu ca să vadă ce faci, ce decizii mai iei sau cum reacționezi la diferite probleme. Nu te apără. Nici nu îți face nimic rău, e doar acolo mereu și se asigură că te enervează. Cel mai probabil îți imaginezi și tu același lucru, este vorba despre umbra ta. Sau dacă stau să mă gândesc mai bine, mă refeream la Umbre.

Apropo, tu te uiți la serialul cu același nume? În cazul în care nu știi despre ce vorbesc, o să am grijă să îți clarific până termini de citit articolul. Nu este foarte greu, acțiunea se învârte în jurul unui taximetrist, Relu, care pare să aibă o viață normală la începutul episodului pilot. Trecem repede peste detaliile referitoare la intrarea lui în lumea interlopă în calitate de recuperator de bani pentru un așa numit Căpitan. Ajungem acasă la Relu, la familia lui aparent fericită, dar care nu bănuiește nimic în legătură cu programul prelungit al tatălui lor. Acum că ți-ai făcut o idee vagă despre ce vorbesc, e cel mai probabil să te regăsești în una dintre următoarele categorii: nu faci nimic duminică, pentru că apare noul episod, prinzi rareori câte zece minute din serial înainte să înceapă un film pe HBO sau chiar nu ai auzit de serialul care face furori.

În cazul în care te afli în prima categorie, nu e așa că finalul primului sezon a fost foarte brusc? Să fim serioși, nu se aștepta nimeni să fie prins Nea Puiu’. Nici tu nu crezi că de fapt a murit, nu? Dacă faci parte din al doilea tip, propunerea mea este să încerci să prinzi mai mult decât ultimele câteva minute. Știu și eu că finalul este cel mai interesant, dar merită să îi acorzi mai mult de zece minute. Bineînțeles, te poți încadra și în ultimul tipar, caz în care măcar ai văzut reclamele imense plasate strategic pe clădiri. Sunt sigură că ai observat numele serialului și poza la fel de sugestivă… Oh, și acea întrebare fără un răspuns așteptat, evident: „Familie sau Familia?” Cam asta încearcă și personajul interpretat de Șerban Pavlu să își dea seama pe tot parcursul primului sezon.

Revenind la povestea noastră. Te urmăresc peste tot, nu ai nicio șansă să scapi de Umbre. Te captivează, nu? Te simți ca și cum te-ai juca GTA, doar că totul se petrece pe străzile din București. Dar trebuie să îți mai spun ceva despre acest nou trend… este doar un serial și trebuie tratat ca atare. Nu încercați așa ceva acasă decât în cazul în care pistoalele pe care le folosiți sunt unele cu apă!

Teodora Burete

iubește să scrie, deoarece consideră că este cea mai bună metodă de a-și crea propria lume desprinsă de realitate. De asemenea, muzica, desenul și cititul sunt obiceiurile care o ajută să se relaxeze în orice moment.