„Ajutăm împreună” – în pas cu tehnologia

Conectăm 102 școli din 72 de orașe din România la tehnologie prin intermediul programului „Ajutăm împreună”, desfășurat în perioada decembrie 2014 – iunie 2015 de Școala de Valori în parteneriat cu Kaufland România și Edu Apps.

Pe măsură ce societatea și tehnologia au evoluat, s-au schimbat o serie de procese pe care le folosim, astfel tehnologia are un rol esențial în modul în care comunicăm cât și în rutina zilnică. Această schimbare este vizibilă și în rândul elevilor, motiv pentru care e important ca aceștia să deprindă abilitățile necesare într-o societate informațională. În acest sens, Școala de Valori, în parteneriat cu Kaufland România, vor dota în perioada februarie – martie 2015, cu 3060 calculatoare şi softuri performante laboratoarele de informatică a 102 școli din 72 de orașe românești.

Laboratoarele echipate cu noile computere vor fi accesibile unui număr aproximativ de 51.000 de elevi, care învață în cadrul celor 102 școli înscrise în program. Astfel, ne propunem să susţinem o parte din şcolile din toată ţara pentru ca acestea să poată oferi copiilor condiţii moderne de studiu. Astfel, fiecare laborator va primi 30 de calculatoare, precum şi acces la aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.

Şcolile vor beneficia de asemenea de un sistem online de management educaţional performant, ADMA™, dezvoltat de compania Edu Apps. Aceasta oferă o soluţie sincronizată cu Google Apps for Education™, instrument utilizat de peste 40 de milioane de profesori, elevi şi studenţi din întreaga lume. Cu ajutorul aplicaţiilor şi platformelor online, profesorii pot elabora fişe de lucru, teme sau teste, îşi pot gestiona planurile de lecţii şi pot chiar să realizeze câte un site pentru disciplina pe care o predau, toate acestea în beneficiul elevilor.

Prin intermediul programului „Ajutăm împreună” ne propunem dotarea laboratorului de informatică pentru a desfășura activitatea educațională în condiții optime, astfel încât tinerii să profite de noile tehnologii pentru a-şi dezvolta abilităţi care să-i ajute în viitor.

Programul „Ajutăm împreună” va fi lansat în București în Colegiul National de Arte „Dinu Lipatti” (data deschiderii joi, 19 februarie), școala nr.59, (data deschiderii vineri, 20 februarie), școala generală „Ion Dumitru”, (data deschiderii vineri, 20 februarie), școala Gimnaziala „Petre Ghelmez” (data deschiderii miercuri, 25 februarie), școala nr. 150, (data deschiderii miercuri, 25 februarie), școala specială gimnazială pentru deficiențe de auz Sfânta Maria, (data deschiderii miercuri, 25 februarie), școala gimnazială nr. 41(data deschiderii joi, 26 februarie) și respectiv școala gimnazială nr. 86 (data deschiderii joi, 26 februarie).

Logo Scoala de Valori - color