Scoate-ți inima din borcan!

Auzi vocea aia din spatele tău?

Da, da, vocea aia care îți spune ce să faci.

Vocea societății, a așteptărilor, a ceea ce trebuie și a ceea ce nu trebuie, pe ea o auzi?

Dacă da, atunci alung-o. Spune-i să te lase în pace și pe tine, și pe inima ta. Spune-i că ceea ce spune ea nu este adevărat, că nu trebuie să faci așa cum zice lumea că e bine și că ceea ce cred ceilalți nu contează. Scoate fărașul și fă curățenie! Aruncă toate firmiturile care sunt aruncate spre tine. Nu ai nevoie de ele; dacă ar fi contat, ai fi primit un tot întreg, nu resturile.

Şi cel mai important, scoate-ți inima din borcan! Da, da, m-ai auzit bine. Din borcanul ăla în care toată lumea alunecă și se îneacă și care nu te lasă să respiri din cauza aglomerației. Borcanul celor care sunt la fel, pentru că așa spune societatea că e bine. Borcanul clișeelor și ascunzătoarea ideilor preconcepute care te tot bântuie noaptea în vis. De unde știu că te bântuie? Şi pe mine obișnuiau să mă urmărească peste tot pe unde mergeam. Dar știi ce? I-am zis să se ducă la plimbare! Nu lăsa borcanul ăsta să te tragă în abis, nu îi asculta discursul, pentru că totul e o minciună.

Şi ce faci? Îți scoţi inima din borcan şi alergi cu mine pe câmpul verde al libertății sinelui, sau o lași să putrezească acolo împreună cu toate celelalte inimi sortite pieirii?

Ilustrație: Delia Maria Stan

Delia Maria Stan

Delia Maria Stan

Este o fire ambițioasă, creativă, optimistă; deși vrea să urmeze Medicina, este atrasă și de artele frumoase. Pare timidă, dar odată ce o cunoști devine altcineva. Consideră că prin scris se poate exprima cel mai bine.