Făt-Frumos vine cu autobuzul!

Nu intenționez să îți stric ultima speranță în legătură cu  iubirea eternă, nici măcar nu încerc să îți spulber visurile în care ești îmbrăcată în roz și porți o diademă. Îți trimit un singur sfat prin intermediul porumbelului meu călător. Să nu mai aștepți prințul singură pe bancă în parc, pentru că îți pierzi timpul. Cel mai probabil este blocat în trafic la Pod Izvor cu muzica dată la maximum în căști. Dacă ți-ai închipuit vreodată că băiatul perfect se plimbă cu șoferul pe vremea aceasta, că i se pune un covor roșu pentru a nu călca în zapada topită sau că toată lumea îi face loc la bufet și nu a știut niciodată cum este să pierzi o pauză întreagă stând la coadă, înseamnă că ai rămas blocată  în lumea lui Harap-Alb. Înțeleg că intră în materia de  Bac, dar să fim puțin realiști. Oricum, inițial până și Harap- Alb a fost metroul în care te înghesui dimineața, ajungând pe parcursul unui basm întreg mașina care te așteaptă chiar acum în fața blocului.

Nu știu dacă îți vine să crezi, dar urmașii lui Prâslea și ai tuturor celorlalți încă există, doar că într-o formă puțin distorsionată. Îi despart câteva generații, era de așteptat să nu rămână la fel. Cu toate acestea, nepotul lui Făt- Frumos încă își ia iubita din fața casei, de data aceasta nu cu o caleașcă, ci cu bicicleta. Tot el se duelează cu restul pentru a-i câștiga simpatia, dar nu îți imagina că acela care aduce cele mai multe capete de zmei câștigă, ci acela care o face să râdă de mai multe ori. Nu s-a pierdut cu timpul nici severitatea Împăratului Roșu, cunoscut acum sub numele de Cel-pe-care-nu-trebuie-să-îl-superi. Deși înainte trebuia să treci prin anumite probe de foc pentru a-i intra în grații acestei persoane, lucrurile s-au mai îmbunătățit pe parcurs. Tot ce trebuie să faci acum este să îi aduci fiica acasă la ora impusă încă de la început de el, să nu apari de prea multe ori la ușă cu buchete de flori și să nu îi stresezi prințesa cu mesaje în timpul cinei, deoarece s-ar putea enerva. Totul pare destul de simplu, nu?

După toate acestea, urmează partea din basm peste care sărim acum din motive evidente, și anume distrugerea inamicilor urmată de nuntă. Nu cred că e cazul unei vărsări de sânge, doar ziceam că am evoluat. Și în plus, nici nu cred că îți dorești să vii la școală în calitate de soția lui Făt-Frumos, sau chiar soțul fiicei Împăratului Verde. Să ne mulțumim cu statutul de liceeni încă.

Voi încerca să nu te mai plictisesc cu lumea basmelor, dar dacă ești printre cei care încă așteaptă să fie treziți din somn de prințul sau de  prințesa care se pierduseră prin pădure, te poți înveli liniștit și să iți continui visarea.

Teodora Burete

iubește să scrie, deoarece consideră că este cea mai bună metodă de a-și crea propria lume desprinsă de realitate. De asemenea, muzica, desenul și cititul sunt obiceiurile care o ajută să se relaxeze în orice moment.