Nu ai făcut încă lista pentru Moșu’?

Admit că mă înscriu pe lista iubitorilor de Crăciun. Hai să-i numesc crăciunofili (e mai scurt și sună foarte drăguț). Da, stați de vorbă cu o crăciunofilă în carne și oase!

Dar cum poți recunoaște un crăciunofil? Ce-l deosebește de toți ceilalți oameni, aparent normali? E foarte simplu! Un singur lucru e esențial: lista pentru Moș Crăciun. Electronică sau în metoda clasică, pe hârtie, dacă există o listă pentru Moșu’, vei da și de un crăciunofil. Cu toate acestea, crăciunofilii autentici sunt doar cei care înclină către coala albă de hârtie (sunt mândră să mă numesc autentică).

Ce trebuie să conțină respectiva listă? Nu contează! Moș Crăciun nu are reguli și nimic din ce i-ai scrie nu ar părea anormal. Cel mai bun exemplu: lista mea. Pentru voi ar fi scrisoarea unei puștoaice de 5 ani (în cea mai mare parte); pentru mine, o capodoperă de care sunt foarte mândră; iar pentru Moșu’… floare la ureche. N-am să încep ca Mariah Carey spunând că te vreau pe tine de Crăciun… Nu că ai fi o problemă, dar, să fim serioși, e Crăciunul și am multe alte lucruri pe listă.

Trebuie să spun că ador curcubeele, iar de când am descoperit că sunt opera de artă a unicornilor, nu-mi pot dori decât, evident, un unicorn. Având în vedere că aceasta este explicația mea pentru respectivul fenomen, lista va include și o necesitate: 10 la fizică, pentru că nu pot concepe că refracţia sau reflexia luminii (cui îi pasă?) ar putea produce, de fapt, curcubeele.

E o listă lungă și deja cred că a fost catalogată drept membră a mulțimii iraționale… Dar stai că-mi doresc și bani! (Uite un pas către realitate și posibil.) Totuși, n-ar strica un sac de bănuți din aur și interior de ciocolată… Și iată că ne întoarcem către lumea mea imaginară – basmul unui crăciunofil.

Katia Maria Alaei

Katia este o persoană atrasă de artă, de frumos. De aici vine și înclinația ei spre partea umană: este de părere că, să asculți oamenii și să vezi lumea prin ochii lor, poate fi o modalitate de a te cunoaște pe tine. Iubește animalele, dar nu are încă unul; crede că nu i-ar putea acorda destulă atenție. Pe lângă persoanele dragi, ciocolata i-a fost alături în toate momentele importante, de unde și slăbiciunea ei pentru acest aliment. Momentul perfect: afară o ninsoare liniștită, ea înăuntru, cu o cană de ciocolată caldă, lângă, o lumânare parfumată (cu aromă de măr copt și scorțișoară), iar pe fundal Ed Sheeran, „Small Bump”.