Mic ghid pentru goana după cadouri

Odată cu sfârșitul de an vin și sărbătorile de iarnă, iar odată cu acestea descoperim prilejul perfect de a face cadouri persoanelor apropiate. Fie că ne confruntăm cu o alegere pentru binecunoscutul „Secret Santa”, fie că dorim să ne bucurăm prietenii cu un cadou special, întotdeauna ne oprim în fața magazinelor cu o urmă de ezitare pe chip și o mulțime de idei în minte.

Pentru a readuce stăpânirea de sine în inima darnicului cumpărător, dar și pentru a ajuta la descoperirea cadoului potrivit, am pregătit o scurtă listă, un mic Ghid pentru goana după cadouri:

1. Cadoul: simbol al relației dintre două persoane                                    

Cadourile trebuie dăruite din iubire, exprimând dovada afecțiunii și a importanței pe care o acordăm destinatarului. Pentru a îndeplini acest principiu, trebuie să căutăm să cunoaștem persoana respectivă, concentrându-ne pe pasiunile și dorințele sale, pe amintirile pe care le-am format împreună, și să ne lăsăm conduși de curiozitate pentru a descoperi cele mai interesante preferințe ale sale. (Odată descoperită măcar una dintre pasiunile persoanei, drumul către cadou capătă contur.)

2. Lista: modul eficient de organizare a ideilor    

Lista e folositoare din mai multe puncte de vedere. Ne ajută să ne clarificăm gândurile, să alegem cele mai originale idei și să organizăm un sistem cu opțiuni multiple pentru cazul în care nu putem găsi un anumit lucru în magazine sau în timp util. (Această etapă elimină posibila estompare a ideilor, luminând traseul către cadou.)

3. Cumpărăturile propriu-zise: nu bugetul contează, ci creativitatea!

Analiza opțiunilor și cântărirea, NU, nu a prețului, ci a zâmbetului ce își va face apariția pe chipul persoanei dragi sunt absolut esențiale. Este interzisă cumpărarea lucrurilor ce au o valoare strict materială sau a celor care nu ți-ar face nici ție plăcere. (Ajunși în acest punct al călătoriei, drumul nostru este aproape încheiat.)

4. Mesajul personalizat

Alături de cadoul atent ales, un bilețel sau o felicitare cu urări deosebite, chiar ironice, va spori bucuria și mulțumirea primitorului. Spre exemplu, dacă aveți un prieten fan Harry Potter înfocat, recomand redactarea unei scrisori din partea direcțiunii școlii Hogwarts. (Cu acest ultim pas, drumul anevoios se încheie, iar odată ambalat cadoul, e pregătit să își întâlnească stăpânul.)

*** În cazul în care imaginația și creativitatea nu mai fac față și nu puteți găsi niciun cadou adecvat, propun să cumpărați fie un obiect în spiritul sărbătorilor (un ceainic, un set de ornamente, un animal de pluș), fie o carte, căci, după cum spunea și Neil Gaiman, „Books make great gifts because they have whole worlds inside of them. And it’s much cheaper to buy somebody a book than it is to buy them the whole word.

Aici se sfârșește micul ghid și începe creativitatea! Spor la împărțit cadouri!

Bianca Murzea

Bianca Murzea

Sensibilă, perseverentă ș i creativă, este persoana gata oricând să ofere o mână de ajutor. Își exteriorizează sentimentele prin scris și se simte mai bine în spatele aparatului foto decat în fața lui. Trăiește dupa motto-ul: „Fiecare reușită începe cu decizia de a încerca.”