Crăciunimia- efect scontat și după 25

Să fim serioși, cu toţii suferim de ceva ce am numit simbolic Crăciunimia. Fie că faci parte din categoria #OMGitsChristmas, fie că eşti un ascultător devotat colindelor, mai jos este un diagnostic al tipului tău de crăciunimie.

Instagram-iştii prezintă simptome precum : #Christmas, #Xmas #CountdowForChristmas,  #ChristmasLife, #HappyHolidays,  #WhiteChristmas.

„MagicFm-ia” se manifestă de la ascultul colindelor pe MagicFm până la a-ţi pune ca ton de apel colinde. Ȋn perioada sărbătorilor, colindele sunt foarte importante ȋn formarea atmosferei de Crăciun, dar trebuie consumate cu măsură.

„scorţi-cioco-frişcă” este cauzată de băuturile de la Starbucks, de scorţişoară, de turta dulce, de cozonac, de ciocolata caldă, de parfumul lumânărilor şi de orice altceva in ediţie limitată de Crăciun.

Ultima formă este, după părerea mea, cea mai gravă. Se manifestă prin : „fie ca Sfintele Sărbători să vă aducă”. Aţi ghicit, este vorba despre acele mesaje pe care le primim cu toţii. Oamenii ar trebui, ȋnsă, să-şi facă urările personal, căci asta ȋnseamnă Crăciunul, să fii alături de cei dragi.

Tu de ce formă de Crăciunimie ai suferit și suferi în continuare? Nu te-ngrijora, va trece odată cu topirea zăpezii. Ceea ce nu ar trebui să treacă este atmosfera Crăciunului; ar trebui să fim mereu fericiţi, dornici să petrecem timp cu persoanele iubite, recunoscători faţă de ceea ce ne ȋnconjoară.

Grafică: Miruna Rădulescu