Pe locuri, fiți gata, plantați!

Nu, nu este vorba de vreo întrecere sau de vreun concurs, deși titlul te duce cu gândul la așa ceva. Luni, 10 noiembrie, Lazărul a fost mândru să participe, ca în fiecare an, la acţiunea „Plantăm copaci”, organizată de sectorul 5 al Capitalei.

Dacă în ediția precedentă am „încopăcit” Parcul Tineretului, de data aceasta am ales să înverzim și împrejurimile liceului nostru, plantând pomișori în Parcul Izvor. Nu doar Lazărul s-a implicat în acest proiect: anul acesta am lucrat cot la cot cu licee precum „Emil Racoviță” şi „Grigore Cerchez”. Și, chiar dacă pare o muncă grea să plantezi un copac, credeți-mă, nu este.

Astfel, ne-am echipat cu șepci, mănuși de grădinărit (toate de culoare verde) și câte o sticlă de apă – acestea fiind oferite de organizatori – și am început înverzirea Parcului Izvor. Sincer, nu credeam că voi putea planta nici măcar un copac, dar, alături de o colegă, am reuşit să plantăm 5 pomișori. Da, așa este! Mai mult decât atât, mi-am descoperit noi aptitudini: mânuirea greblei și a lopeții (activități cu totul noi pentru mine).

Această acțiune nu propune doar înmulțirea numărului de spații verzi, ci încurajează şi comunicarea între elevi. Împreună, am reușit să desfășurăm o activitate benefică pentru mediu, în condiții mai mult decât plăcute. Cu siguranță voi repeta această experiență. Vă invit și pe voi!

Let me see your green spirit!

Katia Maria Alaei

Katia este o persoană atrasă de artă, de frumos. De aici vine și înclinația ei spre partea umană: este de părere că, să asculți oamenii și să vezi lumea prin ochii lor, poate fi o modalitate de a te cunoaște pe tine. Iubește animalele, dar nu are încă unul; crede că nu i-ar putea acorda destulă atenție. Pe lângă persoanele dragi, ciocolata i-a fost alături în toate momentele importante, de unde și slăbiciunea ei pentru acest aliment. Momentul perfect: afară o ninsoare liniștită, ea înăuntru, cu o cană de ciocolată caldă, lângă, o lumânare parfumată (cu aromă de măr copt și scorțișoară), iar pe fundal Ed Sheeran, „Small Bump”.