Marea boboceală: Ioana Pentelie și Tudor Stănilă

Echipa Balul Bobocilor

Ioana Pentelie, din clasa a IX-a E, și Tudor Stănilă, din clasa a IX-a A, formează a treia pereche participantă. Ȋntrebările rămân aceleași. Așadar, haideți să le aflăm răspunsurile.

În primul rând, de ce ai ales să participi la concursul „miss și mister”?

Ioana: Pentru mine, acest concurs este o provocare, o ocazie de a-mi depăși limitele și un exercițiu de disciplină prin muncă. De asemenea, este un prilej pentru a cunoaște persoane noi și pentru a mă apropia de niște oameni minunați.

Tudor: Am ales să particip la concursul „miss și mister” pentru a-mi dovedi mie (bine, mai mult prietenilor) că sunt în stare de aproape orice. Dacă sunt capabil să fac baschet și să intru în Lazăr, de ce n-aș putea să defilez și să dansez în fața a 2000 de oameni? Cât de greu poate fi? (Este foarte greu.)

Descrie-te în câteva cuvinte și spune-ne care este motto-ul tău în viață.

Ioana: Pot spune că sunt o fire pozitivă, caut partea bună a lucrurilor și mă lupt să duc la bun sfârșit tot ceea ce îmi propun. Mă bucur de fiecare moment, și rău, și bun, căci nu degeaba mă ghidez după motto-ul: „If you want to be happy, then be!”

Tudor: Consider că am o personalitate greu de definit, însa mulți îmi spun că sunt „tipul care te face să zâmbești oricând”. Într-adevăr, am mereu o glumă bună ascunsă ȋn mânecă, dar sunt și o persoană serioasă, căreia îi place să se organizeze și să acumuleze cât mai multe cunoștințe din toate domeniile. Motto-ul meu ȋn viață este: „Râzi, că e mai bine!”

Povestește-ne momente petrecute alături de ceilalți participanți și despre munca în echipă.

Ioana: La repetiții este super. Ȋmi place tare mult cum se ȋmbină distracția cu munca. Noi, concurenții, încercăm să dăm tot ce e mai bun din noi și să fim cooperanți. Organizatorii au un mod tare drăguț de a ne „pedepsi” când întârziem (preferabil ar fi să nu se întâmple asta), și anume: să cumpărăm de mâncare. Căci, după câteva ore de muncă, merge taaare bine o gustare.

Tudor: Acum că balul se apropie cu pași repezi, defilăm și dansăm „la foc continuu”, ca să citez unul din organizatori. Atmosfera e grozavă, chiar dacă suntem cu toții tensionați din cauza timpului. Mereu se găsește cineva care să facă o glumă și toată lumea începe să râdă :). Acum realizez cât de importantă e munca în echipă: nu numai eu și Ioana trebuie să ne coordonăm mișcările, ci întreaga echipă. Este dificil, dar vă promitem un spectacol pe cinste. Vă salută Tudor aka Mandarină!

Care probă ți se pare cea mai interesantă?

Ioana: Cred că proba de talente este cea mai spectaculoasă probă din concurs, pentru că este momentul nostru „de glorie” prin care putem să arătam tuturor de ce suntem în stare. Să sperăm că efortul nostru va fi răsplătit cu multe aplauze.

Tudor: Cea mai interesantă probă mi se pare defilarea, deoarece este foarte greu să te concentrezi și să nu schițezi niciun gest, mai ales ȋn fața atâtor oameni. Dacă iți ies pașii, atitudinea și poza, care sunt atât de importante, te poți „duela” cu un model profesionist oricând.

Ce ai învățat din această experiență?

Ioana: Participarea la acest concurs mi-a demonstrat, încă o dată, că fără muncă nu ajungi nicăieri. Am depus foarte mult efort pentru ca acest eveniment să fie o reușită.

Tudor: Din această experiență am învatat câțiva pași de street-dance care vor fi foarte utili cândva. Am mai învățat cât de importantă este coordonarea mâini-picioare și, de asemenea, să am mai multă răbdare. Mă bucur că i-am întâlnit pe ceilalți concurenți, care mi-au devenit încet-încet prieteni atât de dragi. Mai mult ca sigur, balul liceului nostru va fi, și anul acesta, cel mai tare bal al bobocilor.

Acum că i-ați cunoscut pe toți e timpul să vă votați favoriții aici!

Foto: Andreea Velican