Înainte de YOLO a fost Carpe diem!

Ne trăim viața într-o lume nebună, care se deplasează într-o singură direcție și care, indiferent de situație, nu așteaptă pe nimeni și nimic. Ritmul său este uneori prea lent, alteori prea alert, iar teama că nu-i poți face față se regăsește în fiecare dintre noi. Te-ai împiedicat, ai căzut și te-ai lovit, dar nu ai timp să îți tragi răsuflarea. Te ridici și o iei la goana continuu , în față, cu pași greoi. Dar dușmanul ți-a luat-o înainte. Mărești viteza cu speranța de a-l ajunge cândva din urmă. Oricât de julit ai fi, spiritul tău competitiv nu se oprește niciodată.

Dar aceasta nu este orice fel de cursă. Unicul tău scop este să ții pasul cu el, căci te întreci cu însuși mărețul timp, cel care alege să accelereze sau să stea în loc în cele mai nepotrivite momente, căci știe că mereu va beneficia de un avans.

 Îți dorești câteodată să poți să îl păcălești, să îl ignori, să nu ții cont de existența sa, dar cum? Cum, când este atât de important?

Ai câteodată impresia că de data aceasta chiar nu mai ai cale de scăpare, că ți-ai ratat până și ultimul tren. Nu uita că nu ești singura victimă, căci timpul este perfect imparțial cu noi toți. Nu te opri din fugitul disperat- timpul nu așteaptă ca tu să te ridici după ce ai cazut! Aleargă cât poți de tare și nu privi înapoi- nu uita că viața nu merge decât înainte!

Însă, adevărata întrebare este: Cum dorești să te intitulezi? Supraviețuitorul vieții sau cel care a trăit-o în cel mai năstrușnic si nebunesc fel? Vrei să fii doar victima sa sau să reprezinți melodia aceea genială a lui Beyoncé- I was here’’?

Să nu îți fie frică să trăiești cu adevărat! Îndrăznește! Ia in considerare si lucrurile aflate în afara zonei tale de confort! Fii liniștit(ă), dar și nebun(ă) si asigură-te că te distrezi și că te bucuri din plin de tot ceea ce are de oferit viața, căci oricum nimeni nu iese viu din ea! Ce ai de pierdut?

Oricum, decizia este doar a ta. Dar nu uita: You Only Live Once, carpe diem sau live the moment au fost create tocmai pentru că timpul e suficient de deștept încât să nu se întoarcă niciodată. Tot ce trebuie să faci e să-l prinzi de picioare când fuge pe lângă tine.

Foto: Alex Neagu

Alina Georgescu

Alina Georgescu

Deși urmează profilul real, în timpul orelor mintea acesteia întotdeauna zburdă în toate direcțiile imaginabile și neimaginabile, contemplând lumea și visând . Fire foarte sociabilă și comunicativă, admite că nu își concepe viața fără sprijinul oferit de prietenii ei și iubește fluturii, căci nu sunt ingrădiți de nimeni și nimic. De asemenea, debordează de optimism și adoră să i se ceară sfatul în orice situație.