Poveşti, zâmbete, succes: Mihai Găinuşă. Matematică, trandafiri, awww!

Nu te lăsa intimidat de enormitatea treptelor succesului, drag cititor. Trebuie să urci aceste trepte cu încredere și curaj, gândindu-te că ești singurul care le poate șlefui. Nu știi cum să faci asta? Te ajută Mihai Găinușă!

Pe 20 octombrie, de la ora 12:30, Mihai Găinușă ne-a oferit urcare liberă pe treptele sale pavate cu succes, împărtășindu-ne, la o discuție „între prieteni”, experiențe personale și lecții de viață.

Acesta consideră că avem cu toții câte un talent pe care trebuie să îl descoperim, însă putem face asta doar prin muncă. Ne-a povestit experiența sa cu matematica și antipatia față de aceasta. (Un moment de bucurie pentru noi, cei de la uman. Nu suntem singurii!) Cu toate că știa prea bine că matematica nu este pentru el, a fost nevoit să o învețe din greu, amintindu-și numai de meditații și de calcule infernale. „Peste ani, s-au văzut și rezultatele: 2,80 în examenul de matematică de la ASE.” Au urmat râsete și aplauze peste aplauze, că doar îl înțelegem perfect.
După aceea, însă, a dat la Jurnalistică. Și i-a plăcut. „Ideea e că poți să faci ceva mulți ani și apoi altceva. Este OK. Doar descoperă cine ești! Este important să știi ce îți place să faci.”

A urmat o altă poveste, de data aceasta, din liceu, care a stârnit simpatia părții feminine, aflate in majoritate. Tânărul Mihai Găinușă, îndrăgostit fiind de o fată, îi lăsa flori în bancă, cu toate că ea nu știa cine e. Și astfel, după mulți ani, aflând identitatea admiratorului ei secret, admirator care acum era cunoscut de mai toată lumea, nu a putut decât să îi spună: „De ce nu mi-ai spus că ești tu?!”. Dar el e scorpion, drag cititor, și scorpionii țin minte lucruri… „Şi erau trandafiri, fetelor!”, moment în care clasicul “Awwww!”, echivalent pentru drăguț, a inlocuit aplauzele.

Apoi s-a deschis sezonul de întrebări, mâini nerăbdătoare răsărind din mulțime. „Aţi făcut sacrificii pentru a vă atinge țelul?”. Acesta ne-a spus că toți facem sacrificii, însă, atât timp cât facem ceva cu plăcere, ele nici nu mai contează. Altcineva l-a întrebat dacă ar fi putut face altceva în viață, iar Mihai Găinușă ne-a mărturisit că el nu este convins că și-a găsit drumul, existând posibilitatea ca anul viitor să se schimbe. „Totul este relativ! Oamenii nu sunt făcuți să facă același lucru toată viața, însă orice meserie ai avea, e important să fii constant.”

Ne-am alăturat și noi cu setul propriu de întrebări.

LZR: Anul 3000. Omenirea este capabilă să creeze fără probleme oameni după bunul ei plac. Care este principala calitate pe care i-ați atribui-o unui viitor prezentator de televiziune?

Mihai Găinușă: Principala calitate ar fi să fie sincer, fiindcă sinceritatea trece întotdeauna de ecran către ceilalți oameni. Astfel, ei te pot aprecia pentru ceea ce ești. Poți să nu fii sincer și să îți meargă o dată, de două ori, dar nu cred că poți face o carieră din asta.

LZR: Aveți o experiență personală care v-a marcat?

Mihai Găinușă: Nu pot să spun că am fost atât de drastic să trăiesc ceva care să mă schimbe total. Dar încercările prin care au trecut cei apropriați mie cred că m-au făcut să îmi schimb puțin viziunea asupra vieții, să reconsider anumite lucruri și să încerc să fac în general ceea ce îmi place.

LZR: Un mesaj pentru cititorii revistei noastre?

Mihai Găinușă: Este important să citești! Contează foarte mult și ceea ce citești, iar dacă aveți lucruri interesante acolo, chiar merită să fie citite. Nu știu dacă sunt toate adevărate, acum depinde de redactori. Și nu mai exagerați cu lucrurile bune! Mai puneți și din cele rele.

Așadar, succesul vine doar prin muncă, muncă și iar muncă! Pe care, evident, trebuie să o facem cu plăcere. Pășește cu încredere pe propriile trepte. Noi, lăzăriştii, oricum știm cum arată drumul nostru: cu sens unic, doar înainte.
ATT_1413836195712_DSC_0053
Foto: Andrei Radu
Foto grup: Raluca Tautu

Adriana Bonciu

Adriana. Adri pentru cei care spun lucrurilor „pe porecle”. Este o persoană veselă, prietenoasă, dar și sensibilă, nehotărâtă – o fire simplă în moduri complexe. Ca adolescentă, va avea întotdeauna mai multe întrebări decât răspunsuri. Iubește zâmbetele, ciocolata și acele mici gesturi care ne fac să ne îndrăgostim. Este atentă la detalii, oamenii fiindu-i cea mai bună inspirație.