Merele și planul de cucerire al omenirii

Ce pot avea în comun Eva, Isaac Newton, Albă-ca-Zăpada și Steve Jobs? Gândește-te o secundă la asta. Ce pot avea în comun patru personaje din povești diferite? Eva era un simbol feminin biblic și Albă-ca-Zăpada, o tânără nemuritoare din basme, sigur nu aveau cum să fie BFF. Newton și Jobs au trăit, din păcate, în secole diferite (poate s-au întâlnit de curând, prin Raiul Revoluționarilor).

Așadar, ce îi leagă pe cei patru?

Nimeni? Hai că e ușor!

Mărul!

Aparent, mărul este mai mult decât un simplu fruct. E chiar sursa de inspirație a lui Newton pentru teoria gravitației. Dacă nu a căzut accidental din acel copac? Dacă Mărul lui Newton este, de fapt, Mărul lui Adam și al Evei, pe care l-au scăpat atunci când a fost descoperit păcatul lor?

Mai mult, de ce sigla Apple reprezintă un Măr mușcat?  Nu ar putea fi oare Mărul vrăjit al Albei-ca-Zăpada, cel din care a luat o singură îmbucătură?

Te simți înconjurat de mere acum, nu-i așa?

Și încă nu am terminat.

Pe lângă fructul propriu-zis, mai e ceva. Mărul lui Adam, pe care îl are toată lumea (da, da, nu e doar la băieți!) și care este o protecție a laringelui, are o mulțime de explicații mitologice, toate pornind de la păcatul din Grădina Eden, cum ar fi faptul că mărul i-ar fi stat în gât lui Adam atunci când el și Eva au fost prinși mâncând din rodul Copacului Interzis.

Personal, iubesc merele de când eram mică și am învățat de-a lungul anilor că uneori nu contează așa de mult aspectul exterior, cât gustul și aroma.

Sincer, după atâta vorbărie despre mere, mi s-a făcut și poftă! Aproape că m-aș duce să cumpăr câteva (sunt încă în promoție la Lidl), că vorba aia: „An apple a day keeps the doctor away!”.

Grafică: Andreea Mihaela Stoica

Alexandra-Laura Ghițoi

este elevă în clasa a X-a, la profilul mate-info, deși mintea ei este mereu prin alte locuri. Este implicată în foarte multe activităti din diverse domenii: limbi străine și scris, dezbateri, voluntariate și programe antreprenoriale, avand în același timp și un blog de modă, care o face mandră zilnic, bilingv, în engleză și în franceză.