Cum să ai încredere în tine

Răspunde sincer la o întrebare: ai încredere în tine?

Ce-ți șoptește vocea interioară? Nu încerca să mă minți, nu eu sunt persoana căreia trebuie să-i răspunzi, ci tu. Părerea ta în această privință este cea mai importantă. Acum că te-am pus pe gânduri vreau să te invit la o discuție. Nu, nu orice fel de discuție plictisitoare din urma căreia nu vei înțelege nimic. Ești oaspetele de onoare al festivității zeilor. Tot ce ai tu de făcut este să nu te lași intimidat de ei și să fii la înălțimea lor, să le fii egal. Accepți invitația?

Atunci devino propriul tău creator de modă și fă-ți intrarea grandioasă la care ai visat mereu. Îmbracă-te în încredere. Fii atent la fiecare detaliu și ai grijă să radiezi din toți porii de satisfacție față de sine. Nu mai ai foarte mult timp pentru a te plânge sau a-ți face probleme, vreau să te uiți în oglindă și să adopți cea mai impunătoare atitudine de care ești în stare. Aceasta îți va ridica în mod considerabil senzația de deținere a puterii. Poți face tot ce vrei, dar până la finalul serii trebuie să demonstrezi tuturor, dar mai ales ție, ca ești cel mai bun la asta! Nu uita că va trebui să supraviețuiești privirilor intense ale zeilor. Știi prea bine cât de mult apreciază aceștia încrederea de sine, doar de la ei provine. Ia-o ca pe un test de supraviețuire, am încredere în tine că-i vei face față fără probleme. Și tu ai, nu-i așa?

Grăbește-te, nu mai sta să te gândești că vei fi victima eșecului! Dramatizezi prea mult! Nu vreau să te temi de mine, ci să te motivez. Pentru că vad în tine un potențial imens, îți văd sclipirea din ochi, ești o persoană magică, demnă de atenția zeilor. Nu mă crezi? Adu-ți aminte de câte ori ai avut succes, cât de des îți iese ceea ce-ți propui. Ia în calcul chiar și micile „bătălii” câștigate. De-a lungul timpului ai acumulat încredere și datorită acestora. Ai timp să te gandesti la această idee până când va trebui să-ți ridici privirea și s-o întâlnești pe cea a gazdelor din această seară.

Spre final îți voi da un ultim sfat: Ridică-te și vorbește, afirmă-te, fii autentic! Ideile tale merită să fie cunoscute pentru că ești unic, iar dacă frica de eșec este motivul pentru care îți lași gândurile închise numai pentru tine, atunci permite-ți să eșuezi. Nimeni nu e perfect, nici măcar zeii.

Acum adoptă atitudinea încrezătoare pe care ar trebui s-o ai și fă-ți intrarea. Sunt sigură că îți vei face atât admiratori, cât și inamici în rândul divinităților. Fă-i să te invidieze! Ai încredere în tine!

Foto: Mădălina Dobre

Ana-Maria Costea

Costea Ana-Maria este de fapt Cleo. Sau invers. Este un copil căruia îi place să viseze și câteodată să pară ceea ce nu e. Se regăsește în citit, muzică bună, proiecte interesante și mai ales în scris. Motto-ul ei este “Work hard. Play Hard.” și afirma fără ezitare că dacă ar putea face un singur lucru tot restul vieții, ar mânca Nutella.