Care-i faza cu LicArt?

Ce este?

LicArt este un festival de arte pentru liceeni – de unde și numele –  în care generația noastră își poate arăta calitățile în materie de poezie și fotografie.

Cum mă înscriu?

Este foarte simplu. Înscrierea se face pe site-ul cu pricina: www.licart.ro . Tot acolo găsești regulamentul și etapele concursului.

Categoria „Fotografie”:

În fiecare lună participantul va putea trimite maxim trei fotografii, una pentru fiecare categorie: alb-negru, portret și diverse. La sfârșitul fiecărei luni se vor desemna semifinaliștii. În cazul în care ești unul dintre ei, luna următoare poți trimite două fotografii la categoria respectivă. Concursul se desfășoară pe o perioadă de opt luni.

Cu ce te alegi?

În primul rând, mândria de a fi LicArtist.

La sfârșitul concursului, dintre numeroși semifinaliști se vor alege câțiva cu statutul de finalist.

Onoarea binemeritată este însoțită de o diplomă și o tabără cu workshop-uri de fotografie.

Cum a fost în tabără?

image (3)

Tabăra LicArt a fost o experiență memorabilă, plină de veselie, talent și curaj.

Workshop-urile pline de umor ale lui Vlad Eftenie, tehnica în fotografia de peisaj, drumeția pe Postăvaru a lui Ionuț Stoica și exercițiile de imaginație ce au combinat literatura cu arta fotografică ale lui Radu Bădoiu au făcut ca zilele să fie pline  și timpul să se scurgă repede. Totul a fost „condimentat” cu grija și atenția pentru detaliu a lui Radu Herjeu.

Discuțiile din fiecare seară cu colega de cameră, Ioana, despre poeți moderniști se transformau câteodată în pălăvrăgeli adolescentine ce au fost începutul unei frumoase prietenii. Ce să mai vorbim despre plimbările nocturne din Poiana Brașov în care LicArtiștii se bucurau de ultima fărâmă de copilărie într-un părculeț cu leagăne.

Experiența fotografiei de stradă de la Brașov a fost și ea plină de evenimente amuzante. Am cunoscut oameni noi, am creat noi povești prin fotografie.

Prin acest concurs am reușit să fac primii pași în lumea fotografiei, să-mi înving temerile inerente oricărui început, să cunosc oameni frumoși. Și toate astea… într-un singur an.

image (1)

 P.S: Era să uit! Poeții neînțeleși se pot înscrie la secțiunea „Poezie”.

Înscrierile încep pe 1 octombrie așa că nu mai aștepta; Fii LicArtist alături de noi!

Foto: Smaranda Olariu