De ce merită să mergi în Anglia?

Unii ar spune pentru accentul britanic, alţii pentru “ Five o`clock Tea” sau pur şi simplu pentru istorie, peisaje sau ţara însăşi. Eu aleg însă, toate variantele de mai sus. Chiar aş îndrăzni să adaug că şi oamenii pot fi un motiv potrivit pentru care Anglia se transformă în destinaţia ideală pentru o vacanţă sau chiar studii postliceale – încă un avantaj care se datorează sistemului lor educaţional bine pus la punct pentru care din ce în ce mai mulţi tineri români optează.

Pentru a-mi susţine argumentul, voi aduce în discuţie schimbul de experienţă desfăşurat anul acesta în luna aprilie, în cadrul proiectului Comenius-T.I.M.E, alături de care eu şi încă alţi patru lăzărişti, însosiţi de doamna profesor Dana Moraru, am păsit pe pământul lui Shakespeare.

Într-adevăr frig, foarte frig a fost chiar de la primii paşi făcuţi la coborârea din avion, dar asta nu ne-a împiedicat să ne bucurăm mai puţin de aventura care avea să înceapă. Sunt diferiţi, simpatici, uneori morocănoşi, dar minunaţi în felul lor englezii ăştia.  Am vizitat centrul vechi al oraşului Lincoln, am asistat la poveştile unui domn misterios care purta o pelerină neagră, pe care le intitula “spooky”, am mâncat “Fish&Chips” şi am avut parte şi de seri interculturale. Fiind ultima destinaţie a proiectului, englezii ne-au oferit practic revederea de care aveam nevoie, reîntâlnindu-ne astfel cu tinerii şi vechii noştri prieteni din Italia, Polonia, Finlanda, Turcia şi Slovacia.

Sfârşitul a venit neaşteptat de repede( chiar atunci când ne obişnuisem şi noi cu vremea!),  iar amintirea cea mai de preţ a fost atunci când unul dintre englezi a venit lângă noi, românii şi ne-a spus că îi va fi dor de noi, scoţând din portofel un bilet de la Castelul Peleş şi o bacnota de un leu pe care le păstrase ca amintire de acum doi ani de când venise prima dată în România.

asaaaaa

Un doar eu am rămas cu o impresie super după acest schimb de experienţă, ci şi restul participanţilor. Au fost acele zile în care undeva, în Lincoln s-a întâmplat să mă îndrăgostesc de Anglia, de oamenii ei şi să am parte de o adevărată # BritishDeluxeEdition.

aaaaa

Dacă vreţi să vedeţi şi voi mai multe despre ce s-a întâmplat pe toată perioada proiectului, vă invit să apasati AICI.

Foto: Teodora Agarici

Teodora Agarici

Face parte din grupul lăzăriștilor plini de ambiție și optimism, fiind o elevă pasionată de scris, literatură și de ideea de a se autodepăți în tot ceea ce face. Găsește întotdeauna în ea voința de a trece peste orice obstacole care o împiedică în a-și atinge obiectivele, promovează creația și imaginația. Se definește ca fiind o sursă infinită de originalitate, spontaneitate și creativitate. Scrie pentru că îi place. Pentru că asta simte. Este mereu acolo pentru voi, oricare v-ar fi problemele.