Să facem cunoștință cu LCA

Ca măsură de prevenire pentru necunoscători, voi introduce o definiție:

Friendzone= situație în care o persoană dorește să înceapă o relație sentimentală, dar este refuzată, sub pretextul că acea persoană ar vrea să rămână doar prietenă cu respectivul.

 Pentru cunoscători, introducerea nu era necesară. Voi știți deja de LCA Film Crew, o echipă formată din 44 de tineri îndrăzneți și pasionați de film. Trupa este coordonată de Dan Iliuță (alias „domnul regizor”) și a reușit să pornescă un serial dedicat adolescenților. Acesta se intitulează Friendzone și îi aduce în prim-plan pe George Neagu, Mihai Publik și Andrei Mocanu alături de Ruxandra Iordache și de Sofia.

Tema este tratată cu umor, iar personajele fac parte din trei categorii de elevi total opuse. Andrei Mocanu (Tudor Croitoru) este misterul de la balul bobocilor. Lui Mihai Publik (Cosmin Popa) îi plac jocurile pe calculator și evită să fie în centrul atenției, iar George Neagu (Andrei Bratu) reprezintă prototipul elevului indiferent, care se debarasează de lumea din jur.

Băieții iau treaba foarte în serios (că așa le cere șefu’, ne spune Tudor). Cu toate acestea, de-a lungul timpului au apărut și critici despre serial. Tudor ne zice că întotdeauna a primit aprecierile și criticile cu drag în egală măsură și că a trecut peste faptul că oamenilor din jur nu le-a plăcut ideea sau interpretarea actorilor. El spune că echipa și-a văzut de treabă și a ajuns să progreseze. Până la urmă, este firesc să apară și astfel de voci la început de drum. Mihai însă ne mărturisește că au fost momente în care s-a enervat foarte tare, dar că au alternat cu dorința de a da tot ce poate în acest proiect. Dan ne zice că persoanele sceptice fac parte din farmecul lucrurilor noi și că e imposibil să fi vreodată pe placul tuturor. El apreciază libera exprimare. Să vedem ce ne mai spun Dan, Miruna, Mălina, Tudor, Cosmin și Andrei despre experiența lor „Friendzone” și de unde a pornit totul:

 Dan, cum ți-a venit ideea să pornești o astfel de initiativă și de ce ai ales această temă?

Dan Iliuță: Păi ideea era de fapt de anul trecut. Colegii din trupa de atunci au ținut să facem o comedie și atunci am zis „De ce să nu adaptăm asta la un serial, ca să întindem acțiunea pe mai mult timp și să fie mai interesant? Ar merge.”

Cum au intrat actorii în rol? Sunt curioasă dacă vă identificați cu personajele pe care le interpretați sau dacă, din contră, în realitate sunteți total opuși?

Mălina: Din punctul meu de vedere nu am fost niciodată fata populară, însă mă identificam pe de altă parte cu persoana care ar schimba ceva in privința părții sale superficiale.

Andrei: George… George e un puști … special. Într-un fel mi-aș dori să semăn mai mult cu el în momentele în care face ce îl taie capul și spune ce vrea fară frica de consecințe. Am momente când semăn cu el și asta mă ajută în interpretarea lui și am momente când sunt total opus și mă ajută chiar mai mult din acest punct de vedere.

Miruna: Eu pot spune că mă identific destul de bine cu Sofia. E sociabilă și cu picioarele pe pământ. Îmi place să cred că și eu sunt așa.

Tudor: Nu pot să zic nici că sunt la fel ca personajul pe care îl interpretez, dar nici total opus. Nu am nicio treabă cu Andrei Mocanu. Treaba mea, ca actor, este să mă adaptez contextului și să intru cât mai bine în pielea personajului. Eu nu sunt genul de tip popular, mister boboc, care stă cu VIP-urile liceului.

 

În episodul 4 din Friendzone ați filmat la țară. Cât de mult ați muncit pentru a pregăti toate detaliile?

Andrei: Detaliile au fost mereu o problemă destul de mare întrucât a fost cam cel mai des întâlnit feedback negativ din partea celor care ne-au văzut episoadele, în special primele.

Dan: Am văzut că trebuie să lucrăm mai mult la detalii și am făcut asta în ultimele episoade. Spre exemplu, am aranjat găinile cu grijă în scena cu Gabriel Voinea.

Andrei: Dacă nu ne iese cu actoria, ne transformăm în îngrijitori la Zoo.

Mihai: La țară a fost destul de interesant. Noi încercam să ne distrăm, dar „domnul regizor” aici de față a vrut tot ce e mai bun de la noi, deci a trebuit să filmăm vreo 6 ore plus un drum interminabil până la pădure. A fost interesant și totodată cea mai lungă și obositoare filmare din Friendzone, zic eu.

Tudor: Eu am fost și târât pe covor, pe un parchet plin de praf, printr-o parcare și pe o stradă destul de lungă. Și mi-am rupt si bocancii. Apoi am fost întins pe jos în Cișmigiu.

Dan: Te-a bătut o fată, care după s-a sărutat cu Bratu.

Andrei: *tușind* Bulit genunchi în scări, căzut în ploaie, alergat într-un câmp de albine, căzut pe pietriș.

Tudor: Condiții grele aici, în LCA!

 

Ce povestiți voi e foarte încurajator pentru cei ce vor să intre în trupă. Ce sfaturi ați avea pentru ei? S-ar părea că trebuie să fie echipați bine.

Dan: Să își ia câteva haine de rezervă înainte să intre.

Actorii adaugă că e nevoie și de o asigurare medicală, 2 perechi de bocanci, genunchiere, protecție pentru față, morfină, o cască de motociclist pentru fetele violente din LCA.

Dan: Efortul e chiar mare. De exemplu pentru un minut de film putem ajunge si la o oră de filmare cu tot cu repetiții de dialog, încadrări, duble etc. Serialul a pornit ca idee și pentru că am vrut să implicăm toate persoanele, fiind mulți în trupă și optând pentru ceva care se poate întinde astfel încât să participe toți.

Tudor: Astea sunt sacrificii pe care le facem. Cei care vor să intre în LCA să se încarce cu ambiție, cu drag de filmat și lucru in echipă.

 

Ce planuri pentru viitor aveți ?        

Mihai: Ce o da Dumnezeu, să vedem.

Dan: Pentru LCA, să ne promovăm și să ne extindem în cât mai multe locuri, ca să avem de câștigat experiențe noi. Înainte de toate, vrem să constituim un grup unit de prieteni, pe care îi leagă o pasiune. Vom „ieși” foarte mult din liceu, iar festivalul de film pe care suntem gata să îl pornim anul viitor e un exemplu care ne va duce departe. Eu mai am în plan două filme pentru anul viitor, dintre care unul de acțiune. Mai multe nu pot sa dezvălui deocamdată.

 Și ca ultimă întrebare, v-aș ruga să ne spuneți câteva cuvinte despre sezonul al doilea din Friendzone. Primul a ajuns la final și suntem curioși cu ce va veni nou al doilea sezon.

Andrei: Sperăm la un George de două ori mai .. special.. și …creativ…și multe alte îmbunătățiri. Ok, sunt egoist, știu, știu.

Tudor: Pregătiți-vă, oameni buni. Urmează comedie maximă. Deja de la prima întâlnire legată de sezonul 2 am venit cu niște idei geniale. Vedem pe parcurs, stay tuned.

  

Și chiar abia așteptăm să ne surprindeți, băieți! Ne-ați convins că LCA e o echipă frumoasă și unită. Țineți-o tot așa!

 

Post-scriptum din partea lui Andrei Bratu pentru mama lui: „BUNĂ, MAMA! ȚI-AM ZIS CĂ O SĂ AJUNG LA ZIAR.”

Raluca Tăutu

scrie tot ce gândește, dar visează că într-o zi va fi medic și oamenii vor pleca fericiți din cabinetul său. Ralucăi îi place să râdă și de multe ori face abstracție de lucrurile care ar putea-o afecta. Ralucăi nu îi plac oamenii prefăcuți, oamenii care nu gândesc înainte de a vorbi și nici semafoarele roșii când ea se grăbește. Nu se plictisește niciodată și acest fapt se datorează muzicii, cărților, filmelor și prietenilor ei.