Mâine e o cu totul altă zi

Viața trebuie trăită, drag cititor. Nu în sensul că trebuie să te scoli în fiecare dimineață, să mănânci, să mergi la liceu și să repeți ziua următoare întreaga rutină. A trăi înseamnă a simți.

Am simțit în ultimele săptămâni emoții la o intensitate care nu credeam că există. Am sperat că ele au ca scop doar modelarea mea într-o persoană mai bună, mai curajoasă, că vor dispărea apoi. Însă au devenit o parte dureroasă din mine de care nu cred că m-aș mai putea lipsi. Nu încerc să te fac să mă compătimești, nici să mă descoperi și să mă înțelegi printre rândurile pe care le scriu. Nu cred că putem să înțelegem vreodată o persoană cu adevărat. Însă țin să cred că oamenii trebuie să învețe lucruri unii de la alții. Cu toate că, de cele mai multe ori, aceste învățături vin la pachet cu suferința.

Așadar, să îți spun un mic secret: nu vei putea ști niciodată ce se va întâmpla mâine. Îți poți face planuri, îți poți crea visuri și aspirații, însă acestea nu vor lua forma pe care ți-o imaginezi. Din simplul motiv că ne conturăm în mintea noastră situații perfecte, ideale, dar rareori ceva atinge perfecțiunea. Lumea noastră atât de frumos construită astăzi se năruie următoarea zi fără vreo avertizare, fără vreo șansă de a ne pregăti. Este o lovitură pe care o considerăm nedreaptă, fără sens și nu conștientizăm decât târziu cât de benefică este pentru noi. Ne trezește.

Totuși, se întâmplă și opusul. Mâine poți deveni milionar câștigând la loto (asta înseamnă să îți pui bilet astăzi), poți salva o viață sau chiar să primești o șansă unică de a face o schimbare. Nu te încurajez să trăiești clipa (încă nu am înțeles exact expresia asta). Ci te sfătuiesc să nu trăiești cu impresia că un anumit lucru nu are cum să ți se întâmple.

Eu am crezut că nu poți deveni mai puternic trecând prin astfel de momente, că cei ce spun asta doar aberează, încercând să mă facă să mă simt mai bine. Însă m-am înșelat. Am căpătat puterea de a-mi reconstrui o lume mult mai solidă și mult mai bine ancorată în realitate.
Foto: Andreea Marcu

Adriana Bonciu

Adriana. Adri pentru cei care spun lucrurilor „pe porecle”. Este o persoană veselă, prietenoasă, dar și sensibilă, nehotărâtă – o fire simplă în moduri complexe. Ca adolescentă, va avea întotdeauna mai multe întrebări decât răspunsuri. Iubește zâmbetele, ciocolata și acele mici gesturi care ne fac să ne îndrăgostim. Este atentă la detalii, oamenii fiindu-i cea mai bună inspirație.