„Liceenii creează, Cinema-Edu proiectează”

Aşa cum bine ştiţi, în ziua de 12 iunie a avut loc evenimentul desfăşurat şi organizat de trupa de film LCA şi de către Cinema-Edu, cel mai extins proiect de educaţie cinematografică din ţară. ALTFEL, proiectul în cauză, a fost dedicat tuturor persoanelor care iubesc viaţa, vizionată şi din perspectiva marilor ecrane. Publicul a avut ocazia de a viziona cele mai bune scurt-metraje realizate de LCA, în regia lui Dan Iliuţă, iar ca un bonus nelipsit, premiera celui de-al treilea episod al serialului de comedie Friendzone.

Pentru mai multe impresii, detalii şi noutăţi, recomand citirea celor două pagini de jurnal expuse în cele ce urmează :

Jurnal de organizator -Vasilache Alexandra:

Joi, 12 Iunie,ora 18:30, Noul Cinematograf al Regizorului – Proiecţia de film ALTFEL

Nu în fiecare zi ai ocazia să organizezi un eveniment alături de colegii tăi, şi nu în fiecare zi ai ocazia să urmăreşti cum aşteptările tuturor pot fi îndeplinite în simpla încăpere a unei săli de cinema. O pot numi o adevărată realizare LCA.

Este adevărat şi nu pot ascunde acest fapt: totul a fost încărcat cu emoţie. Toţi cei implicaţi în cadrul acestui proiect, membri ai trupei de film LCA dar şi LCA Artistic Crew, au avut emoţii cu privire la desfăşurarea evenimentelor. Şi ne bucurăm că am reuşit să transmitem aceste emoţii într-o formă pozitivă publicului, prin munca noastră. Din culisele unui eveniment de orice natură, totul pare nou şi imprevizibil,chiar dacă a fost plănuit minuţios înainte. Însă, trebuie să recunosc că m-am bucurat la final. Episodul al treilea al serialului de comedie Friendzone rulat în premieră a stârnit multe râsete în sală. Am râs şi eu cu ei. Ştiu câte emoţii au avut dansatorii, cântăreţii şi prezentatorii noştri la începutul spectacolului, dar mă bucur pentru că au reuşit să le transforme în energie pozitivă. Şi acest lucru s-a văzut în public. Reacţiile spectatorilor au fost nepreţuite.

Doar un lucru mai am de adăugat: petrecerea de final a avut parte de muzica trupei lui Iacob Paştină, fapt ce a reuşit să aducă ritm şi voie-bună unui club înţesat de lăzărişti. Cu toţii am reuşit să ne bucurăm de atmosferă la sfârşitul zilei.

Jurnal de cinefil lazarist – Madalina Dobre :

18:20 – Lăzăriștii ce caută un moment de respiro și părinții emoționați alături de copiii pasionați de scurt-metraje trec porțile Noului Cinematograf al Regizorului Român. În calitate de spectator, mă poziționez strategic și îmi controlez nerăbdarea până când fiecare loc din sală este ocupat. Spectacolul este deschis de elevi din familia cu sânge bleu-ciel transformați în prezentatori eleganți, iar publicul este electrizat de momentul artistic al trupei de dans.

18:50 – Și pentru că nimeni nu a uitat de fapt de ce se află acolo, s-a dat startul desfășurătorii scurt-metrajelor. Prima proiecție a serii s-a intitulat “The world from above” și spune povestea unui adolescent ce își descoperă adevărata pasiune – fotografia. Mesajul transmis este unul puternic și ne amintește de momentele intrigante din viață în care fiecare dintre noi își caută drumul în viață.

19:15 – În continuare, trupa de film L.C.A. și-a expus primul episod al serialului de comedie “FriendZone“. Dacă încă nu ați aflat despre ce este vorba, acesta prezintă viața de liceu fără ocolișuri și spune povestea a 4 adolescenți ce trec împreună prin aventuri, momente de tensiune și de iubire, cele din urmă se incheie în principal sub sfera efectului “friendzone”.

19:35 – Următorul film este intitulat “Another side of Heaven“. Povestea ne-a transportat într-o lume problematică ce îl are ca protagonist pe Cristian Tudorescu (Dan Iliuță), un adolescent aparent normal, dar care trăiește de ani buni în liceu. Acesta este înconjurat de iluzii, dar visele și viața lui perfectă se prăbușesc încetul cu încetul.

20:00 – Episodul al 2 -lea al serialului “FriendZone“, numit “My Friendly Valentine” a fost așteptat cu sufletul la gură de către cei aflați în sală.

20:30 – Este prezentat în exclusivitate noul episod al serialului “FriendZone“, intitulat “Who wants to be Friendzoned?“. În acest episod, Misterul liceului intră în noi conflicte și este urmărit de o fană înfocată care are o obsesie pentru acesta, fenomenul friendzone nu întârzie să apară, iar acțiunea este condimentată de apariția unei misterioase blogerițe.

20:50 – Și pentru că niciodată un eveniment de asemenea amploare nu se termină fără o celebrare specifică, lăzăriștii au fost conduși de organizatori la After Party-ul din Club A.

În final,după ce v-am ajutat să vă formaţi o opinie echilibrată legată de cele petrecute,mai avem doar să vă împărtăşim şi opinia regizorului şi coordonatorului trupei de film LCA.

Dan Iliuţă : „A ieşit bine, dar întotdeauna se poate mai bine. Cum glumesc şi colegii mei de echipă, « Totul e perfect, dar avem o problemă. » Dar de data asta, chiar a fost o experienţă ALTFEL. ”

P.S. : Dan ne-a transmis că viitoarele sale proiecte vor include şi filme de lung-metraj,de acţiune şi continuarea serialului Friendzone. Ediţia de vară va purta actorii la Costineşti.

Stay tuned for more !
Foto: Ioana Radu

a1

Mădălina Dobre

Madalina Dobre. Cine este? Eu am văzut o tipă „blondă” cu păr lung și picioare subtiri. Fata care defilează pe un drum drept în căutarea perfecțiunii. Într-o zi am oprit-o la un colț și m-am uitat în ochii ei. Șoaptele ei interpretabile se jucau prin mintea mea, dar am reușit să conturez imaginea unui suflet complicat, dependent de lucrurile simple. Atunci am văzut-o altfel, ca pe un copil ce iubește plimbările prin zăpadă, fotografia și scrisul, cel din urmă fiind cel mai real mod prin care poate trăi.