Despre dezvoltarea personală

Doar mie mi se pare amuzant cum, mai nou, toate cursurile, proiectele, workshopurile și altele asemenea se caracterizează prin dezvoltare personală? Cred că nici nu mai trebuie precizat: a devenit de la sine înțeles. Sursă de publicitate cu succes garantat, la fel ca PH-ul:  Luați, doamnă, ca are PH!. (Noi nu ne îndoim că are, însă nu știu ce să spun de vânzătoare din moment ce a simțit nevoia să precizeze.)

Habar n-am cine a început să facă uz de acest beneficiu, dar sunt curioasă dacă e conștient de cât de populară a devenit strategia sa.

Cu toate că este o concepție destul de abstractă, are un succes incredibil la public. Iar oamenii par să nu aibă nevoie de mai multe detalii. Atunci când până și titlul activității apare ca ceva vag, dezvoltarea personală ocupă funcția de argument suprem, de răspuns la orice neclaritate, de soluție în rezolvarea oricărei probleme, pace pe pământ etc.

-Unde te duci?

-La dezvoltare personală.

E interesant de privit cum se face abuz de această idee. Cine știe! Poate în curând o să devină unicul nostru scop in viață sau așa ceva… Poate vom prinde ziua în care la întrebarea Tu ce vrei să faci când vei fi mare? copiii vor răspunde Dezvoltare personală.

Lăsând gluma la o parte, sper totuşi că definiția dezvoltării personale va începe să se concretizeze și să capete un înțeles mai profund în mintea oamenilor decât acela al unui spot publicitar.

 

Desen: Badea Alina 

Alina Badea

Alina Badea

Pasionată de literatură şi desen, consideră lumea un izvor nesecătuit de invenţii şi descoperiri, ce servesc oamenilor drept ocupaţie în timpul liber.