Ce ai lua în valiză?

Zilele rămase până la terminarea anului școlar ne alunecă prin fața ochilor pe nevăzute. Totuși, acest articol nu va dezvolta într-o manieră nostalgică sfârșitul de an școlar. De fapt, îți propun o întrebare.

Într-o situație ipotetică în care ai fi anunțat că de mâine pleci (nu întreba unde, imaginează-ți doar un loc ideal, necunoscut, îndepărtat, oriunde în lume), atunci ce ai pune în valiza ta?

Ai pune toate batoanele Fibrobar cu ceai verde cumpărate în acest an de la bufet și ai fugi? Ai lua cu tine băuturile savuroase din serile de vineri sau binecuvântatele cafele din diminețile de luni? Ai păstra cu tine temele pentru acasă și notele din teză? Ai lua sutele de pagini cu formule și noțiuni plictisitoare sau bucuria din momentul în care s-a sunat și profesorul nu te-a ascultat, în ciuda faptului că până atunci se plimbase alandala printre literele catalogului? Ai lua cartea preferată? Un parfum? O haina anume, impregantă cu o amintire frumoasă? Emoția primei zile de școală sau sictirul celei de-a doua? Ai strânge toate îmbrățișările de anul acesta și le-ai înghesui în valiza ta? Ți-ai lua și colegul de bancă? Te-ai aproviziona cu MC sau KFC? Ai bea Dolce Bacio sau Kafeterya? Ai lua cu tine emoția primei iubiri, care te-a făcut să zâmbești luni în șir fără vreun motiv exact? Fluturașii din stomac? Sărutări? Animalul de pluș? Lacrimile despărțirilor? Ai lua cu tine muzica pe care o ascultai acum 9 luni sau melodia ce se plimbă acum prin mintea ta? Ai pune trusa cu farduri sau tubul cu cerneală în valiza ta? Ai lua un penar plin cu creioane colorate? Ți-ai lua chitara? Aparatul foto? Telefonul? Camera de filmat? Ai pune într-un loc special îmbrățișarea caldă dintr-o seară rece de primăvară? Ai lua toată ciocolata pe care ai mâncat-o în acest an sau ți-ar fi frică de diabet? Ai lua cu tine viciile? Visarea? Vântul de toamnă? Alte lucruri care încep cu „V”? Ți-ai lua câinele (chiar dacă nu ai)? Țapii de la parada de 9 Mai? Un canar? Aplauzele? Ai lua băile lungi și calde cu spumă de astă iarnă? Ai lua cu tine schiurile sau crema de protecție? Ai pune în valiză palete de tenis sau mingea de baschet? Cutia de ceaiuri? Colecția de filme? Ce seriale ai lua cu tine? Ce prieteni ai băga în valiza ta? Te-ai gândit să iei vreun profesor? Un actor sigur ai lua cu tine. Ce actor? Ce cuvinte ai lua cu tine? Cuvinte spuse de cineva? Cuvintele pe care nu le-ai spus niciodată, deși le gândești mereu? Ai lua cu tine o zi anume? Ai lua cu tine alune? Înghețată? Ai lua cu tine zâmbetul unei anumite persoane? Sau poate râsul isteric al unui prieten ciudat? Ai pune în valiză glumele celui mai bun prieten? Ai lua cu tine cele mai penibile momente trăite în acest an? Ai lua cu tine străini? Ai lua desene animate? Concertele? Conversațiile de la 3 noaptea de pe WhatsApp? Documentare bizare? Evrei? Germani? O umbrelă?

Dacă mă întrebi pe mine, eu aș îndesa toate momentele din acest an în valiza mea și aș fugi cât mai departe cu toți prietenii. Cine sunt eu? (ÎNCĂ) un boboc în Lazăr, care a adunat în acest an foarte multe amintiri și se întreabă acum, la sfârșit, ce să facă cu ele. M-am hotărât să le pun în valiză (voi comanda una mare), să deschid valiza pe un vârf de munte îndepărtat și acolo să le dau drumul și să îmi admir amintirile zburând ca un roi colorat de fluturi.

Tu ce faci cu valiza ta?

Grafica: Silvia Pușcașu

Raluca Tăutu

scrie tot ce gândește, dar visează că într-o zi va fi medic și oamenii vor pleca fericiți din cabinetul său. Ralucăi îi place să râdă și de multe ori face abstracție de lucrurile care ar putea-o afecta. Ralucăi nu îi plac oamenii prefăcuți, oamenii care nu gândesc înainte de a vorbi și nici semafoarele roșii când ea se grăbește. Nu se plictisește niciodată și acest fapt se datorează muzicii, cărților, filmelor și prietenilor ei.