Te-ai blocat?

Ce faci atunci când fântâna inspirației a secat?

Știi senzația aceea când nimic nu pare să îți placă? Când nu îți vine nici o idee? Când stai în fața ecranului calculatorului și nu reușești să scrii nici măcar un cuvânt? Perioada aceea când tezele, testele, temele și mormanele de caiete și cărți stau întinse pe birou, iar mintea ta fuge de la biologie la Eminescu, la acizi, la săpunuri și la detergenţi, pe ea o știi?

Eu mă aflu într-o astfel de perioadă. Și nici măcar imensa cantitate de dulciuri pe care o am lângă mine nu mă inspiră. Ca să nu mai vorbesc de vremea de afară. Pe lângă perioada extrem de stresantă care vine odată cu luna mai, nici vremea nu este prea prielnică. Și, cu toate acestea, trebuie să găsesc undeva destulă inspirație pentru a trece de fiecare zi. Dar unde să o găsesc?

Dar ce faci atunci când ești atât de obosit încât nici drumul până la liceu nu îl mai știi? Când dimineața vine prea repede (bine, ea în general vine prea repede, dar acum e mai rău) și tu nu poți să te trezești? Când dulapul ți se pare plin de haine gri, albe și negre? Când toate melodiile sună la fel?

Ei bine, ce faci când te blochezi? Când toți trag de tine și tot ceea ce vrei tu e să te întinzi și să te odihnești?

Sunt atât de dezorientată încât nici răspunsul la această întrebare nu îl am, atât de tare m-am blocat. Poate o escapadă până la mare m-ar ajuta, inspirația ar apărea odată cu soarele și libertatea, odată cu orizontul nemărginit al mării.

Concluzia ar fi ca vara să vină mai repede.

Foto: Andreea Marcu

Delia Maria Stan

Delia Maria Stan

Este o fire ambițioasă, creativă, optimistă; deși vrea să urmeze Medicina, este atrasă și de artele frumoase. Pare timidă, dar odată ce o cunoști devine altcineva. Consideră că prin scris se poate exprima cel mai bine.